bloggtorka...

Förra veckan var rätt lugn. Efter jobbet blev det lugna kvällar med film och promenader. Stressen över att jag alltid måste hinna med en jäkla massa saker på en och samma dag har försvunnit och jag känner mig så otroligt mycket lugnare och framför allt mycket gladare!
Slutet av veckan var det bästa på länge, en riktig tjejhelg med en massa fina vänner! I torsdags träffade jag Lisa och Carro för lite fika på stan efter jobbet. Vi träffades även på fredagen och då var Malin och Emilie med också, middag på restaurang och sen bowling blev det bland annat under kvällen. Även lördagen spenderades med dessa brudar, en sväng på stan för ännu mer fika och sen blev det en lugn kväll med en massa gott och onyttigt! :)

I söndags var vi äntligen ut på årets första fjälltur, jag & hundarna och Fanny & Kira. :)
Som jag har längtat efter att få komma ut på fjället igen. Yr.no hade lovat en stor sol, och det fick vi. Det blåste dock, bra mycket mer än vad det stod att det skulle göra. Det verkligen stormade när vi väl kom upp på fjället. Riktigt kallt var det, så det blev en alldeles för kort tur utan att få se en enda fågel.
Vi får helt enkelt hoppas att det blir bättre nästa tur, det kan ju inte alltid vara perfekt..!

Tack för en grym helg tjejer!

Ett par bilder från årets första fjälltur :)
2012-01-31 @ 23:04:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bra & effektiv dag



Idag har jag haft en riktigt bra dag, känner mig på riktigt bra humör.
Har hunnit med så mycket utan att jag har behövt stressa ett dugg, känns skönt.
Tog med mig Nixon ut på en skidtur på eftermiddagen, som jag skrev tidigare. Han kändes piggare idag än vad han gjorde igår och sprang på väldigt bra. Jag försökte hänga med så gott jag kunde med min dåliga kondition och totalt urusla skidteknik! Det måste se väldigt roligt ut när jag åker, vinglar och tappar balansen hela tiden. :P Så nån riktig skidåkare blir jag nog aldrig, åker bara för att hundarna ska får dra! :)
Har hunnit med att städa hela huset också. Och bakat! Kladdkakemuffins blev det, så det har jag fikat ikväll medan jag såg på Wallander.

Nu är det dags för sängen och så hoppas jag att det här bra humörer håller i sig under hela veckan!
Godnatt allihop!

2012-01-22 @ 23:35:55 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Frusen


Längtar till fjälls!

Sitter och värmer mig med en kopp te nu, efter att ha varit ute och sprungit/gått med Johanna och Pajjaz.
Konditionen är väl inte direkt vad den var förut, men det är väl inte så konstigt då jag inte har sprungit på länge heller. Tanken är i alla fall att jag ska ut och åka lite skidor också med Nixon, men kände för en värmande kopp te först, blev lite frusen såhär efteråt. :)
Borde väl försöka ta tag i städningen idag, får se hur det blir med det, kanske skjuter jag upp det någon dag till..
Jag är sugen på att baka lite också, får väl belöna mig själv med det OM jag städar först! :)
2012-01-22 @ 13:37:10 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Min lördag


Hann inte med mycket av det jag tänkte göra. Åkte en kortare skidtur med hundarna och tränade apport med Nixon var det jag gjorde. Försökte ta några bilder också men insåg ganska fort att det var för dåligt ljus då bilderna inte blev så skarpa. Får göra ett nytt försök, tidigare under dagen i morgon.

Apportträningen går upp och ner. Idag verkade han till en början väldigt glad och tyckte det var roligt, men helt plötsligt så blir det jättehemskt och då biter han bara ihop och vill inte ta dummyn.. Tog en kort paus och körde lite med Veijta istället och efter det så gick det jättebra igen. Han hämtade alla tre apporterna som jag hade lagt ut på olika ställen i huset. Sen tog jag en liten paus igen innan jag gick ut och apporterade lite där, han hämtade 2/3 apporter då. Den sista tog han inte, det var så mycket annat runt omkring som var mer intressant.. Avslutade med lite lättare övningar då han bara fick gräppa och sen bära den som han inte hämtade.
Nu ska jag börja träna med honom varje dag har jag tänkt.

Annars så har jag precis ätit världens godaste middag som Tobias lagade, Tack älskling! ♥
Nu blir det soffan, godis och Gladiatorerna! :)
2012-01-21 @ 19:48:41 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


21 januari


Veckan har varit både bra och dålig.
Det dåliga: Humöret har inte varit det bästa, lite ledsen ibland och så. Och så har bilen varit på service = dyrt..! :(
Det bra: Har fått träffa Pernilla som var här och fikade i tisdags, roligt att få träffas och prata en stund. Sen så var jag kvar i stan hos mamma och pappa i onsdagskväll, då jag var och tränade hundarna tillsammans med Fanny. Kul att få träna tillsammans med andra ibland, det blir ju oftast at man tränar själv.
Igår var jag upp till grannarna och lagade middag med dom, drack vin och käkade tacos och lyssnade på en massa gamla låtar som man tyckte var bra när man var liten, haha. Mysigt var det i alla fall! :)

Idag har jag tänkt försöka fota lite innan det blir mörkt. Sen blir det hundträning med Johanna & Pajjaz, och apportträning med Nixon! Skulle även vilja åka lite skidor, och så behöver det städas... hur ska jag hinna allt? :P

Hoppas ni får en trevlig lördag!
2012-01-21 @ 13:09:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Söndag


Sov alldeles för länge idag och vaknade nog på fel sida, less...
Har varit på en skidtur med Nixon. Nu blir det en prommis med Veijta.♥
2012-01-15 @ 15:09:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bort med julen



Efter en välbehövlig sovmorgon och frukost, så tog jag med mig Nixon ut på en skidtur. Fick även sällskap av Johanna och Pajjaz.
Skönt att få röra sig lite! Det blir nog en tur i morgon också, om vädret tillåter.
Jobbig att behöva lämna lilla Veijta hemma bara, hon vill så gärna följa med och har så mycket spring i benen nu. Men hon måste ta det lugnt, vila och rimadyl i 10 dagar, innan vi kan börja träna lite försiktigt.
Muskelvärk efter hoppande upp och ner i djupsnön trodde veterinären det var, så det är bara att hålla tummarna att det går över efter dom här 10 dagarna!

Förutom skidåkning så har jag hunnit med att städa bort julen också. Granen slängde jag ut tidigare i veckan, men stjärnorna och julgardinerna tog jag bort idag. Så nu ser det ut som vanligt igen, med dom "vanliga" gardinerna och lamporna uppe. :)
Tobias har varit och kört skoter och grillat hela dagen och nu har han precis åkt iväg på rally. Så jag får väl mysa ner mig i soffan tillsammans med hundarna ikväll då och äta glass och kolla på Gladiatorerna med dom..
2012-01-14 @ 19:30:51 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


hemma från jobbet idag....

Ja så blev det, vaknade med världens huvudvärk även idag så jag kände att det jag bara ville stanna hemma.
Dåligt samvete? JA! Det får jag alltid när jag sjukanmäler mig, och speciellt en sån här gång när jag ändå "bara" har ont i huvudet. Har suttit med vetevärmaren hela förmiddagen och knaprat ipren, tror det börjar bli lite bättre i alla fall. Kanske får lite massage sen av mamma när jag är i stan, hoppas!

Finväder ute idag, men jag har inte satt foten utanför dörren än. Har däremot klippt både klor och tassar på hundarna, så nu ser man faktiskt att dom har trampdynor och tår också, som har varit gömda under all päls. :)

Nixon


Veijta



Det blev ju lite skillnad i alla fall. :P
Nu kanske det inte fastnar lika mycke snö under tassarna på dom.
2012-01-12 @ 13:16:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


förbannade huvudvärk


mina älsklingar!

Jag har nog sagt det förut, men tänk att tiden alltid ska gå så himla fort efter man har slutat jobba för dagen. Man hinner ju inte mer än hem förrän det är dags att lägga sig.. Nu är det iof så att jag sällan går och lägger mig i tid som jag borde, eftersom jag alltid ska göra saker ändå, även om klockan blir mycket.
Tyvärr så hinner jag sällan allt jag har planerat, och verkligen inte när det gäller träning av mig själv... Jag skulle verkligen behöva komma igång med träningen på riktigt nu då jag har så mycket problem med axlar och rygg. Hela denna vecka har jag gått och haft huvudvärk på grund av spänningarna i ryggen/nacken. Förra torsdagen och idag har jag haft riktigt ont, sådär ont så man inte kan koncentrera sig på det man ska göra. Köra bil borde jag verkligen inte göra såna här dagar!
Fick lite massage av Tobias i alla fall, innan han åkte upp till Björnrun. Blev lite lite bättre.
Ska nog ta och värma på vetevärmaren och sen krypa ner i sängen och kanske somna i tid för en gång skull.

I morgon har vi fått tid hos veterinären för Lea och Veijta. Hoppas att det "bara" är en inflammation hon har i ryggen, lillskruttan min. Vill att hon ska bli bra nu så hon får vara ute och springa som hon brukar, för vilken jäkla energi hon har nu alltså! :P
Men inte nog med att Veijta har ont i ryggen och Lea har en svullen tunga. Nixon har fått vattensvans också... Såg det för ett par kvällar sen efter att han kom in från hundgården. Det ser i alla fall ut som det börjar bli bättre.


2012-01-11 @ 22:15:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


utomhusträning

Tobias åkte och jobbade efter vi hade ätit middag, så jag tog en kvällspromenad med hundarna och sen blev det sitt -och apportträning med Nixon ute. Perfekt att det var fullmåne också så det var ljust. :)
Det var ett helt okej träningspass, han var till en början ganska okoncentrerad när vi "värmde upp" med lite linföring. Har börjat med att inte berömma honom för mycket med rösten då han blir så extremt glad då och oftast tappar koncetrationen, så han får beröm genom att bli klappad, då känns han mycket lugnare!
Sitt med visselpipa kan han rätt så bra (utan störning iaf), sen så körde jag en del sitt kvar. Han vill gärna följa efter mig när jag går ifrån honom, men det gick bra tillslut.
Ikväll var det första gången vi tränade apport utomhus, sen i början på hösten.  Jag gjorde det lätt för honom och tog allt från början och avslutade när det gick som bäst. I morgon ska jag fortsätta och göra det lite svårare. :)
2012-01-08 @ 23:26:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


en helt okej söndag!

Snötyngda träd och solen som skiner i topparna, -10 grader och blå himmel.
Idag har jag åkt skoter och suttit i en snögrop vid en liten tjärn ute i skogen. Eldat, druckit te och gjort varma mackor i Tobias nya mackjärn. :)
En helt okej söndag faktiskt!




2012-01-08 @ 19:31:44 Permalink Fotografering Kommentarer (0) Trackbacks ()


toppfågeljakt

Klev upp rätt tidigt i morse och följde med Tobias och jagade toppfågel. Såg väl 3 tjädrar under dom 4,5 h vi var ut, två som vi skrämde upp. Den tredje såg vi på långt håll, där den satt i toppen på en tall mitt ute på ett stort hygge. Vi försökte bra länge att komma tillräckligt nära för att kunna skjuta, men det spelade ingen roll hur långt vi flyttade oss i skogskanten, så var den ändå för långt bort.. tillslut flög den ännu längre bort och vi följde efter lite till, men tillslut så flög den när vi inte såg, så vi fick ge upp.
Mysigt att komma ut i skogen var det i alla fall. 

Ikväll har vi varit till stan och ätit middag hos mormor & morfar, tillsammans med Pontus o kusinerna. Kände mig riktigt seg efter skogsturen, så det blev två glas vin till maten och sen var det natta.. Okej inte riktigt kanske, men nästan haha. :P Sjukt trött är jag så nu tror jag det blir sängen nästa!

Hade bara kompaktkameran med ut så det gick inte att zooma in så mycket.
Så det fick bli en "snyggt" ihopklippt bild, tänkte så ni ser vad jag har fotat! :D
2012-01-07 @ 22:56:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


skoteråkning

Äntligen fick jag följa med ut och åka lite skoter. Roligt! Johanna och Oskar följde också med ut en sväng, åkte lite på lederna här runt omkring Österåsen.
Lugn dag har det blivit annars och nu ska jag ta och göra mig i ordning för att sen gå upp och äta middag hos grannarna, kommer helt klart bli en mycket trevlig kväll! :)

Tobias, Oskar & Johanna

"Lilla" Pajjaz har blivit stor. :)
Snart tar han sig över hundgården.. :P

2012-01-06 @ 17:52:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


avbokad



Blev avbokad från jobbet idag då det bara kom 12 backar post. Postflyget hade tydligen inte kunna landat i Sundsvall pga vädret...
Men men, inte gråter jag för att jag får en extra dag ledig såhär. :) Idag ska jag bara slappa och kolla på film! Lånade alla tre Änglagårdfilmerna av mamma i söndags, såg den första igårkväll så det blir väl till att se dom två andra nu då. :)

Har även hunnit med lite apportträning med hundarna nu på förmiddagen. Gick sådär, tänkte jag ska köra lite mer träning lite senare idag så får vi se om det går bättre då.

2012-01-04 @ 12:09:54 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


härlig start på dagen

-3 grader, sol och blå himmel = perfekt skidväder! :)



2012-01-03 @ 10:37:14 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0