Tisdag.

-
Efter jobbet idag så blev det en joggingrunda med Lea i spikbodarna. Sprang 5 km-spåret och hade som plan att springa 2,5 km efter det, men då det var så fruktansvärt blött så blev det inte så. Det kändes bitvis som att man sprang på en myr, blöt upp till vristerna och vattnet siprandes mellan tårna (finns det nåt värre??).
Hundarna här hemma har inte fått gjort nånting alls sen jag kom hem, får väl hitta på nåt roligt med dom i morgon istället. :)
Men räkningarna är betalda, tvätten hängd och klockan alldeles för mycket - IGEN!
Nu hoppar jag i säng. Godnatt!
2011-09-27 @ 23:30:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


härlig söndag på fjället.

05.00 ringde klockan igår morse. Vansinnigt att kliva upp så tidigt på en söndag när man skulle kunna ligga kvar, men lätt värt det när man får en så fin dag i fjället som vi hade!
Bara Veijta var med, då Nixon har varit halt i veckan... hoppas han blir helt bra till nästa helg.
Det var roligt att se Veijta på fjället igår. Har, om jag ska vara helt ärlig, aldrig sett henne gå så bra tidigare som hon gjorde. Hon gick stort och fick med sig mycket terräng med höll samtidigt bra kontakt. Hon gick så man hela tiden såg henne, och försvinner aldrig över nån kant mer än några sekunder.
Och dom gånger hon blev borta så stod hon också.
Vi hade bra med fågel, många stora fina kullar och en singelripa. Fina situationer och ialla fall en ripa i säcken. Igår var det Tobias tur. :)
2011-09-26 @ 21:25:29 Permalink Jakt Kommentarer (0) Trackbacks ()


trevlig kväll igår

Det blev en helkväll på Olearys igår. Firade Cizsi som fyllde år och hade det jättetrevligt! :)
Käkade buffé när vi kom dit vid sju, sen vet jag inte riktigt vart tiden tog vägen men helt plötligt var det en jäkla massa folk. Några drinkar blev det under kvällen och även en sväng på dansgolvet innan jag åkte hem till mamma och pappa.
Tack mamma för att du ville hämta mig! ♥
Nu ska jag och mamma på stan och shoppa! :)
Ha en bra dag allihop!
2011-09-24 @ 13:10:56 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


höstigt

2011-09-20 @ 21:36:02 Permalink Fotografering Kommentarer (1) Trackbacks ()


ovanligt skön tisdag

Det har varit en ovanligt skön dag, för att vara tisdag (ofta veckans segaste dag). Det har gått bra på jobbet, har faktiskt känt mig rätt pigg med tanke på hur trött jag var i morse när klockan ringde.
Vi hade överskott av folk idag också, så jag och dom andra kornbodarna som jobbade dag fick sluta kl 15 idag - skönt att få åka hem en timme tidigare! :)
.
Nu ska jag ta med mig kameran och hundarna och gå en sväng på lägdan. Tänkte att jag skulle försöka ta några fina höstbilder. :)
2011-09-20 @ 16:30:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lite pinsamt!

-
Var på Maxi idag på väg hem för att köpa lite glutenfritt bröd, hade varit på Willys innan men där har dom inga glutenfria produkter. Iaf, så har jag hämtat mitt bröd, går till kassan och betalar. Och så när jag ska gå och packa varorna så börjar det såklart att tjuta från larmgrejerna som man går igenom... Det kändes som att allt blev helt tyst och att alla blickar vändes mot mig. Klockan var ju 17.10 när jag  var där, så typ hela Östersund hade ju slutat jobba och var där och handlade!
Trodde det var tuggummipaketet, som jag köpte på willys bara en stund tidigare, så gjorde att larmet gick men det var det inte. Det visade sig att det var min foundation som var larmad. Det var ju bra länge sen jag köpte den, visade i alla fall att den var väl använd så det gick ju bra. :)
Men det känns så hemskt när det piper när man ska gå ut, även fast man vet att man inte tagit nåt, för det skulle jag aldrig göra!
Varför måste sånt här hända mig liksom, jag som alltid blir knallröd i ansiktet för minsta lilla... :P
2011-09-19 @ 20:52:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


det var den helgen

Nixon
.
Och så var ännu en helg över, känns alltid lika jobbigt på söndagkvällarna när man inser att man faktiskt ska upp tidigt och jobba nästa dag...
Var i alla fall ut ett par timmar i skogen med hundarna nu i kväll. Hann precis tillbaka till bilen innan det blev mörkt, så nästa gång tror jag nog att jag åker lite tidigare!
Såg bara orrar idag också, dom flesta satt efter vägen. Men vi hade några i skogs/myrkanterna också.
Lite roligt var det iaf att vi inte hann mer än kliva ur bilen förrän Nixon stod för en orrhöna som satt i skogskanten en liten bit från bilen. Dock gick han efter en bit, men kom direkt när jag kallade på honom. Så det blir till att träna mer sitt till nästa gång vi ska ut. :)
Kan ju säga att det tog hårt på hundarna när dom nästan bara har sprungit på en blöt myr i två timmar, till och med Nixon är helt slut!! Båda har fått massage i alla fall, så i morgon kommer det vara full fart igen!
2011-09-18 @ 22:53:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


söndag

.
jahopp, då var man själv igen då.. Tobias har åkt och jobbat så jag kommer inte få se honom igen förrän på onsdag. Hoppas tiden går fort fram till dess!
Förkylning är nästan helt bra nu, har "bara" hosta nu. Har tänkt träna nu i veckan så jag hoppas den försvinner helt också.
Helgen har varit rätt lugn, mycket sömn och så städade jag igår. Idag på förmiddagen var jag med Tobias och jagade älg, men fick inte se nån idag heller..... :(
Får se vad man ska hitta på nu, kanske det blir en tur till skogen med hundarna eller så får det bli lite apportträning här hemma, vi får se.
2011-09-18 @ 16:59:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


jag hade rätt..

.
..det var en förkylning.. Halsont, hosta och ont i huvudet. 4:e dagen jag vaknar med huvudvärk idag, och en tung sådan, så idag har jag varit hemma.
Gick och la mig runt 22.30 igår, klev upp halv 7 idag. Var vaken kanske 45 minuter, ringde och sjukanmälde mig och somnade sen om igen och vaknade inte förrän vid 12.. Antar att jag behövde den sömnen. Har fortfarande ont i huvudet trots ipren (verkar inte hjälpa ett dugg), så det blir väl en tidig kväll ikväll.
Hade tänkt ringa hälsocentralen idag också, för att få tid för min onda axel. Men det kändes inte som det var nån mening då jag vaknade så sent. För att få akuttid där måste man nog ringa i tid. Måste ringa i morgon! Min axel blir bara värre och värre för varje dag, hela armen gör ont när jag jobbar.... Orkar inte ha det så längre. :S
2011-09-15 @ 16:45:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ny vecka

.
Har jobbat kväll idag, men ska få jobba dag resten av veckan. SKÖNT! :)
Mindre skönt är att jag har haft ont i huvudet hela eftermiddagen, tror det är ännu en förkylning som kommer smygandes då jag känner mig lite småhängig.. Men jag hoppas såklart att jag får slippa bli sjuk igen.
.
Igår var jag till fjälls med Nixon, det blev en sväng till Gräftåvallen för lite träning. Det regnade lite lätt när vi gick från bilen, men annars skönt ute. Första biten såg jag inte Nixon mycket alls, han var borta långa stunder innan han kom in till mig och sen stack ut igen. När vi gått en stund utan att ha sett nån fågel så satte vi oss och fikade/vilade en stund. Körde även lite linföring och lite sitt med visselpipa och efter det så gick han faktiskt mycket bättre, alltså höll mycket bättre kontakt, så jag berömde honom mycket dom gånger han kom förbi.
Vi gick en bit ner bland lite björkar, men inte fanns det nån fågel där heller...
När vi började gå tillbaka så hade det dragit in dimma lite längre upp, så jag såg inte var jag skulle gå, och ingen gps eller kompass hade jag heller. Men ibland kan man säga att man har tur. Träffade på en kvinna som också var ute med en irländare, och hon hade både karta, kompass och gps med sig. Fick veta hur jag skulle gå för att komma tillbaka till bilen (hade faktiskt gått åt rätt håll), så vi kom ner tillslut och jag såg faktiskt en del orrar på vägen ner. Dom flesta stötte jag upp. Men vi fick avsluta med ett fågelarbete i alla fall. Det var en orre även då, och Nixon skötte sig utmärkt och var helt lugn när den flög. Duktig kille! :)
2011-09-12 @ 23:31:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


älgjakt

.
Efter en extremt seg arbetsvecka så är det äntligen helg igen.
Idag har jag varit med Tobias och jagat älg. Vi fick inte se en enda, trots att jag var duktig och satt tyst. Okej, pratade väl lite då, ibland. Det är som lite svårt att sitta tyst när man blir rastlös efter bara en liten stund när det inte händer nånting.
Jag slår vad om att han får skjuta en älg i morgon. Det är så det brukar bli, både för pappa och Tobias. Dagen efter att jag åkt hem, så får dom se/skjuta nåt. :P
Det känns som att fågeljakt passar mig lite bättre. Man behöver inte vara tyst och man slipper (oftast) frysa!
.
I morgon blir det en sväng till fjälls för lite träning. Tänkte att jag bara ska ta med mig Nixon och bara fokusera på honom. :)
2011-09-10 @ 22:44:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ingen ork

Känner mig helt slut i kroppen idag + att jag har ont i axlar och rygg... orkar inte göra nåt, men borde väl försöka städa lite och göra lite nytta iaf.
Tobias åkte och jobbade för en stund sen, så nu är det bara jag och hundarna hemma.
Har hittills idag bara ätit en massa skräp, så jag borde väl försöka klura ut nåt lite nyttigare att laga till middag också, har dock inga idéer alls.
-
Igår var vi och jagade igen, jag och Tobias. Vi åkte till samma ställe där jag och Fanny var i torsdags. Vi hade tråkigt nog lika otur med vädret igår som vi hade förra lördagen. Dimman blev bara tjockare och tjockare ju längre upp vi kom. Jag hade kollat vädret i fredags och då såg det ut att bli fint på morgonen med sol, så vi hoppade att det skulle lätta - men icke..
Vi gick i några timmar ialla fall, men utan att se en enda fjäder. Då det var bara att gå till bilen igen.
.
2011-09-04 @ 15:39:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lyckad dag på fjället!

Orkar inte skriva så mycket nu, mer än att jag och Fanny har haft en kanondag på fjället med hundarna idag (trots lite felkörning och oljelampa som började lysa)... Alltid ska det bli nåt när vi ska hitta på saker, men det slutatde ju väldigt bra tillslut i alla fall! :)
Behöver kanske inte skriva så mycket heller, bilderna säger nog allt!
.
2011-09-01 @ 22:58:01 Permalink Jakt Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0