Nu är jag på väg

Nu sitter jag i bilen på väg upp till Åre. En hel släpvagn, ett halvt bagage och ett halvt baksäte med packning. Jag trodde inte att jag hade så mycket saker på mitt rum.. :) Jag passar på att prova det mobila bredbandet som jag ska ha i Åre och det funkar faktsik bra även här i bilen - lite segt kanske, men helt OK.
Det här med att flytta var faktiskt jobbigare än vad jag trodde, att säga hejdå till alla, även om jag bara kan ta tåget eller bussen in till stan när jag vill. Och sen det här att jag inte har nåt jobb än gör att det också blir lite jobbigt, jag vill veta vad jag ska göra, men i morgon ska jag till Station Åre på en rekryteringsmässa, där man får lämna sin CV till dom företag som verkar intressanta. Så håll tummarna att jag får nåt jobb snart! :P

Och kom gärna och hälsa på också! :)

2009-08-30 @ 16:29:18 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Lägenheten

Igår kväll satt jag och försökte rita min lägenhet - i Paint!! Inte det lättaste :P har inte använt Paint på jag vet inte hur många år. :) Jag fick använda mig av de fyra dåliga bilderna jag har + mitt dåliga minne.

Idag måste jag åka runt och köpa allt jag kan tänkas behöva till lägenheten, dvs. toapapper, tvättmedel, diskmedel + diskborste/trasor m.m. Maten tror jag att jag kommer köpa på söndag innan jag åker. :)

I alla fall så ser min lägenhet ut ungefär såhär:

2009-08-28 @ 12:10:58 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Min och Carros dag i skogen

Idag klev jag upp kl: 5.15 för att skjutsa pappa till jobbet (han börjar jobba kl 6.00) så att jag kunde ta bilen eftersom jag och Carro skulle till skogen och träna hundarna. :)
När vi åkte efter väg 45 och nästan var framme där vi ska svänga av så blir det såklar tjock dimma, så jag håller nästan på att missa den lilla skogsvägen som vi skulle in på, men jag lyckades se den i sista stund. :P Vi gick ungefär en timme utan att ha sett en enda fågel (förutom småfåglar..), då hör vi plötsligt en hund som skäller och jag gissade på att det var jaktledaren i pappas jaktlag som var ute och jagade fågel med sin finnspets - och det var det. Den skällde och skällde och det lät som att det inte var långt i från oss, så vi satte oss ner och fikade en stund, och när vi fortsatte senare så såg vi plötsligt att hon hade en finnspets efter sig (jag hade precis pratat om vad perfekt Veijta sökte över den lilla myren :P). I alla fall så slutade det med att vi fick gå tillbaka till skogsvägen allihop eftersom han med hunden inte kunde få sin "kåta" hanhund ifrån våra hunda och dessutom hade han inget koppel, så han var tvungen att låna Veijtas eftersom hon i alla fall kan gå lös bakom mig.
Sen åkte vi till vindskyddet allihop och åt en tidig lunch och jag tror inte att jag ska skriva om allt som hände under den stunden, men det blev nog inte riktigt hur jag och Carro hade tänkt oss att våran lunch skulle vara alla fall. :P
Efter lunchen så åkte vi vidare och gick i ungefär 1-1,5 timme till och då såg vi till slut en ripa! :) Men jag såg ingen av hundarna i närheten just då, men Veijta hade sprungit i i skogen där bara en liten stund tidigare så det kan ju hända att det var hon som stökkade.
Det var ju tråkigt att vi inte såg fler fåglar, men vi hade i alla fall tur med vädret :P

TACK CARRO FÖR EN TREVLIG DAG! <3

Några bilder:


 Lea & Carro


 Fikapaus


 När vi fikade såg vi en "flygande" spindel :P


Lea blev så varm, det här var mitt försök att svalka av henne med lite blöt mossa...


2009-08-27 @ 21:57:53 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skogen i morgon :)

JAAA! I morgon, äntligen, blir det skogen med hundarna och Carro, det ska bli så härligt att komma ut och träna igen trots att det inte är på fjället den här gången. :) Jag och Veijta är ju van vid att träna på fjället och nu har vi  ju inte tränat sen den veckan vi åkte hem från Norge.. så vi får se hur det går.
Men i morgon SKA vi se till att hitta alla ripor, orrar och tjädrar som ska finnas där i skogen, för på lördag åker jag, pappa, Alf och hundarna dit för att bygga nya pass till älgjakten + att det blir lite fågeljakt också. :D




2009-08-26 @ 16:43:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen fågeljakt idag :(

Idag är det den 25 augusti och fågeljaktspremiär, men det blir ingen jakt för mig, pappa och hundarna på premiären i år eftersom ripjakten är avlyst på all statlig mark i Jämtland/Härjedalen. :(  SÅ HIMLA TRÅKIGT, MEN ÄR DET DÅLIGT MED FÅGEL SÅ ÄR DET...
Jag och pappa, och hundarna såklart, har sen 2005 (tror jag det är) åkt till olika ställen i länet för att jaga under några dagar på premiären. Så det känns lite konstigt att det inte blev nåt i år. Och jag hade verkligen sett fram emot jakten.
Jag hoppas verkligen att det är bra med fågel till nästa år!

I natt drömde jag förresten att det var en massa orrar och tjädrar på gården... Jag har drömt så mycket konstigt nu några nätter. Och vem vet, det kanske visar sig vara en sanndröm. :P
(jag tror att alla starar och trastar som täcker gräsmattan här hemma + längtan till fågeljakten gjorde att drömmen blev som den blev... :P)



2009-08-25 @ 11:44:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag

När jag vaknade i morse var båda mina ögon helt "igenklibbade" och svullna, jag har ju fått ögoninflammation och vad jag kan minnas så har jag inte haft det förut. Jag ser i alla fall hemsk ut, och då har jag ändå tvättat ögonen och svullnade har gått ner, men dom är alldeles röda så det ser ut som att jag har gråtit i flera timmar... Är extremt less på att va förkyld nu, det känns ju inte som det blir nå bättre!

Jag har i alla fall inte hunnit göra mycket idag, tiden har bara runnit iväg. Och jag skulle ju vinka av Cammen vid tåget klockan fem... Hon flyttar nämligen ner till Stockholm idag för att plugga där 1 år. Men jag kollede på klockan när jag och pappa kom hem från affärn och då var det 20 minuter till tåget skulle gå, så nu sitter jag istället här med jättedåligt samvete. Förlåt Cammen! Jag kommer att sakna dig och jag hoppas att du får det bra där. <3

Nu ska jag bädda ner mig och se en film innan jag somnar.

KRAM på er! <3


 

2009-08-22 @ 23:31:37 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Grattis Pappa!

G R A T T I S     P A P P A     P Å     F Ö D E L S E D A G E N !




G Å R D A G E N

Igår träffade jag Karin, som jag inte har träffat på huur länge som helst. Vi gick i alla fall en tur på stan med fika och shopping. Trevligt! :)
Jag köpte lite småsaker till lägenheten i Åre som jag flyttar till nästa helg. Och så blev det ett par nya skor. :)

Senare på kvällen blev det lite träning med hundarna på remontagen och Karin var också med, det blev bland annat apportträning - som gick superbra med Veijta. Som det såg ut då så tror jag inte att vi kommer ha några problem med att klara apportbeviset. :)
Lea däremot måste jag nog träna lite mer med, hon verkar nämligen ha glömt att man faktiskt ska komma tillbaka med apporten när Sandra ropar. :P
Tack Karin för hjälpen och tack för en rolig dag! <3


 Karin


 Veijta


 Lea




 Mina nya skor :)



Ha det BRA!  <3
2009-08-21 @ 23:05:10 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


ONT

Klockan är tidigt och jag kan inte sova... har varit förkyld med halsont hela veckan (förkylningen som jag fick i Norge för ca 2 veckorsen har tagit om..). När jag gick och la mig igår kväll så mådde jag ganska bra, förutom att jag hade ont i halsen då. Jag såg även att jag var ganska röd i ett öga.
Så nu sitter jag här i sängen, kl. 04.23 på morgonen med bara ett öga och ett öra............ jag har nämligen fått lock i det vänstra örat och det gör så JÄVLA ONT! + att jag har fått ögoninflammation i det högra ögat.

JAG VILL BLI FRISK NU!!!

2009-08-21 @ 04:23:40 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hemma igen

Nu är jag hemma igen - efter 8 veckor på Hjerkinn. Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå till alla och sen åka därifrån, speciellt nu när jag har varit där så länge. Den bästa sommaren på länge måste jag säga, med en massa hundträning och så har jag ju träffat så otroligt mycket trevligt folk som alla har samma intresse - fågelhundar. :D

Kan man ha mer otur med vädret då? Så fort tåget rullade in på stationen i Östersund så kommer regndropparna... och när jag träffar mamma och pappa så säger dom att det har varit bra väder hela dagen.
Det var förresten 0 grader och frost i morse på Hjerkinn, så snart kommer nog snön där också. :P

Just nu, när jag skriver det här, så har det hunnit bli den 16 augusti. :) Vet ni vad det betyder? Jo att man får börja träna hundarna inför jakten. :P och det är bara 8 dagar, 23 timmar och 31 minuter kvar till 2009 års fågeljaktspremiär.

Ja just det, jag får ju inte glömma att berätta att Veijta klarade det norska apportbeviset igår. :P Så nu satsar vi på det svenska när vi kommer upp till Åre! :D

 KRAM och God natt på er!

2009-08-16 @ 00:28:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Snart hem igen...

Mycket har hænt sen jag skrev hær sist. Jag har bl a varit ivæg på valp/kenneltræff, det har kommit en valpkull som nu ær en vecka, jag har varit på skjutbanan 3 gånger (fast jag har bara skjutit 2 av gångerna :P) och så har det såklart blivit en del fjælltræning. :)
Jag har gjort mycket roligt under dom hær veckorna, men på lørdag åker jag hem... tråkigt på ett sætt men ændå skønt att få komma hem. Då blir det till å packa infør flytten till Åre. :) Jag ska nog førsøka ta mig till skjutbanan nånting nær jag kommer hem, før jag måste verkligen træna så att jag kan skjuta upp snart. Så om någon vill følja med så ær det bara att høra av sig. :)

Ær så glad, jag hade næmligen 5 fågelarbeten på Veijta i førrgår nær vi var ute på fjællet och trænade. :D Hon har bara støkkat och støkkat sen træningsterrængen øppnade, men nu æntligen så stod hon igen och sætter sig automatiskt nær fågeln flyger. Hoppas att vi fixar apporten snart så att jag kan gå jaktprov senare i høst eller till våren. :P

KRAM KRAM



2009-08-13 @ 17:20:25 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0