Några dagar i stan.

Igår åkte jag och hundarna en tur till Namsos.
Nästan 3 timmars resa dit (inkl. Kisspaus för hundarna), för att gå in på skattekontoret och fixa nytt skattekort som tog 10 minuter och sedan bara sätta sig i bilen och köra hem igen.. Ganska drygt måste jag säga. Tur det var bra väder så man kunde kolla på den fina naturen medan man körde, alla fina fjäll! Men typiskt ändå att behöva sitta i bilen, när man helst av allt bara hade velat vara ute. ;)
Idag blev det snöskottning innan jag packade in mig och hundarna i bilen igen, den här gången för att åka till Östersund. Blir dock här till på fredag, så lite annat än bilkörning har jag tänkt hinna med! :)

2013-01-31 @ 00:45:29 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bland allt det jobbiga...

.. så har det funnits något, eller rättare sagt någon, som jag har gått och längtat väldigt mycket efter att få hämta hem. Nån som får mig på bättre tankar och som gör mig glad, hon heter Björkvattnets Vide.
I söndags var det äntligen dags att hämta hem min lilla tjej. Så den här veckan och nästa vecka är jag lite valpledig. :)
Världens snällaste lilla valp tror jag att hon är, sover i stort sätt hela nätterna. Har endast behövt gå ut med henne en sväng två nätter, men sen går vi in och sover igen. Lycka! ;)
Började klickerträna henne lite idag. Körde bara ett kort pass och tränade lite sitt, det gick bra så det ska vi fortsätta med. Vi har även varit ute och koppeltränat lite, lite kortare turer än så länge och blir det lite längre som det blev i går så fick hon åka ryggsäck. :)
Även Nixon och Veijta har fått sig ett träningspass idag, så det blev mest apport men även lite inkallningsträning då dom har varit lite dålig på det senaste tiden..

 
 
2013-01-24 @ 23:49:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vila i frid! ♥

Tänkte göra ett försök att skriva lite här på bloggen igen, länge sen sist nu. Har tänkt skriva flera gången och försökt men det har som inte gått, även om det har funnits saker jag har velat skriva om. 
 
Naja finns inte längre kvar här hos oss. Hon jagar numera på de sälla jaktmarkerna och skäller storoxar hela dagarna.
Det har gått lite mer än två veckor sen jag hittade henne i hundgården efter jobbet. Vi vet inte vad som har hänt, men första tanken var att dom hade bråkat. Sen såg jag att läderhalsbandet hon hade på sig var åtvridet, så då gick tankarna mer åt att det var en olycka, vilket de flesta av dom jag har pratat med (vänner, familj, uppfödare) också tror. Jag har även mailat en kvinna som är duktig på djurbeteenden och hon skrev att det är vanligt med lekolyckor där halsbandet vrids åt men att dom såklart även kan ha bråkat, men att det är mer sällan att dom har ihjäl varandra.
Det är så svårt att förstå det som hände, för dom har nämligen aldrig bråkat tidigare och det finns inga andra tecken på att dom har bråkat. Däremot så lekte alltid Nixon och Naja i hundgården, hela dagarna.
Det är så jobbigt att inte veta vad som verkligen har hänt. Och det är jobbigt att se Tobias så ledsen, att hans hund inte finns kvar.
Naja. Idag, 24 januari, skulle du ha fyllt 1 år. Grattis lillgumman!
Önskar bara att jag kunde spola tillbaka tiden och se till att det här aldrig hade hänt!
 
   
 
f. 2012-01-24   † 2013-01-08
2013-01-24 @ 13:08:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nyår 2012/2013

Några dagar sen sist - igen..! 
Firade nyår här hemma tillsammans med Jimmy och Johanna, mycket trevligt hade vi och tiden gick alldeles för fort. Trerätters middag och MASSA gott att dricka! Lite för mycket dricka för min del, det kändes dagen efter kan jag säga.. ;)
Det blev alltså inte allt för mycket gjort under tisdagen, låg mest i soffan.
Sen har jag jobbat resten av veckan. Faktiskt riktigt skönt att vara tillbaka på jobbet, men det var såklart skönt att vara ledig lite också, det behövdes.
 
Behöver inte skriva så mycket om förra året, mer än att 2012 var ett jäkligt bra och roligt år!
Har bland annat:
- Köpt hus
- Börjat på nytt jobb
- Fått en massa nya vänner!
- Jagat en massa :)
- Fått 2 CERT på utställning med Nixon
 

Nu är det bara att hoppas att 2013 blir minst lika bra, men det är jag ganska säker på att det blir!
 
 
2013-01-05 @ 23:43:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0