Ännu en lyckad jaktprovshelg för Fjellstårsashundar

I helgen hade NNFK sitt årliga vårprov i Lofsdalen. Det gick bra för "Team Fjellstårsas" (:P).

Uffe och Fjellstårsas Kw Kexet tog ännu en fin 1 Ukl i lördags, stort Grattis till dom!

Och äntligen får jag även säga Grattis till Marcus och Christina  som med sin Fjellstårsas Mejram "Mejja"  tog en fin 1 Ökl m. hp och som därmed blev segrarklasshund. : )  Mejja utsågs även till lördagens bästa Öppenklasshund.


Grattis igen till Uffe, som igår (söndag), med sin Fjellstårsas Walrhona "Nikki" kom på en 3 placering i SKL (segrarklass).

Även jag och Veijta hade en chans på premie. Trots tungt före så kämpade Veijta på hela dagen, hon var superduktig. Så i andra släpp så drog hon iväg ut en bit och började springa i ett skoterspår upp mot lite skog, och rätt som det är så tvärstannar hon och så flyger det upp två ripor, men hon står fortfarande, så jag och domaren gick upp till henne och jag bad henne resa. Hon var jätteförsiktig och ville inte bara springa på, då såg jag att ripan sprang bara några meter framför henne. Och domaren såg den också hela tiden, jag bad Veijta resa igen och ripan sprang ännu lite längre in bland träden och tillslut så lättade den och flög över en lite kant vid en gran och Veijta var helt lugn hela tiden - MEN, med min otur så såg såklart inte domaren när ripan lättade... och hon måste se allt för att kunna bedöma det som en jaktbar fågelsituation. Så det blev ingen premie för oss den här helgen heller. : (  Är bara liite besviken... Men jag är jättestolt över min Veijta! <3
Vi fick några släpp till efter det, men utan fågel.  

Vi hade även jättefint väder, varmt och soligt. Och jag brände mig såklart i ansiktet eftersom jag och pappa hade glömt att ta med nåt att smörja in oss med, så resultatet blev, förutom röda kinder, en röd trekantig fläck i pannan (det är så det blir när man har pannband och solbrillor!!) :P

KRAM Sandra

Jag och Veijta


Pappa


Några av de andra deltagarna i vårat parti


Min älskling


Pappa gjorde ett försök att få en bild på Veijta när hon stod...
(det är hon som är den avlånga lilla pricken mitt i bilden, mellan granarna)!!  :P


2009-04-27 @ 12:27:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Monki och stallet

Igår öppnade Monki här i Östersund, och jag var såklart tvungen att åka dit och kika. :) Det första jag såg när jag kom in i butiken var förutom allt folk, ett par jeansshorts som jag så gärna ville ha, men då fanns såklart inte min storlek... jag gick i alla fall runt i butiken, flera varv och gick hela tiden tillbaka till "mina" shorts, men dom fanns aldrig i storlek small. Hittade tillslut en tröja som jag bestämde mig för att köpa och så ställde jag mig i den lååånga kön till kassan (orkade aldrig prova den innan jag köpte den, för det var så mycket folk).
Jag betalade, och började gå ut ur butiken och vad tror ni inte ligger där på bordet vid ingången? Jo en stor hög med jeansshorts, då hade dom alltså precis fyllt på med bl a small.
Jag får åka dit en sväng idag också och se om dom finns kvar.

Åkte till stallet vid 15.00. Skulle rida igen en lektion i storhästgruppen kl 16, fick rida Capone (den största hästen på Tanne), det gick sådär, det har gått mycket bättre måste jag säga.
Sen var det dags för min "vanliga" lektion, vi hade teori och gick igenom olika hindertyper och fick även bygga några själv.
Efter lektionen var det dags för Ridskolehoppning som jag hade anmält mig till, det var tredje gången jag var med och har inte varit med på jag vet inte hur länge.. Jag skulle i alla fall rida Arrow... och jag hade aldrig hoppat med honom tidigare och han blir väldigt pigg och det gick precis som jag trodde att det skulle gå - ÅT HELVETE!



Arrow och jag (fullt påkladd i fall jag skulle fara av)  :P och jag vet, jag blir inte bra på bild! Foto: Lisa G
2009-04-25 @ 11:10:39 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Klicker och apportträning

Idag blev det lite träning med Veijta, vilket var väldigt länge sen nu. Måste erkänna att jag har slarvat med träningen nu under vintern. Men nu ska vi komma igån igen, måste nämligen få till apporten nu till sommaren så att jag och Veijta kan starta i Öppen klass på jaktprov i höst. :P

Jag började med att "klicka igång" henne, vilket gick superbra. Hon hade jättebra kontakt hela tiden måste jag säga, och hon tyckte det var jättekul att klicka lite igen.. : ) Apporten däremot gick inte alls lika bra, eller det gick ganska bra när jag körde med dummin och apportbocken, men sen skulle jag prova lite med ripan också, vilket var första gången för Veijta. Hon är så oförsiktig och vill gärna tugga på det hon har i munnen så det måste vi träna bort. Men om jag tränar lite apport varje dag så kommer det nog att bli jättbra tillslut! :D

Har även anmält Lea till utställningen på travet i maj, tänkte prova ställa henne igen och se om hon får bättre än en 2:a den här gången. : )



2009-04-23 @ 23:07:30 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


GRATTIS!

Jag vill börja med att säga Grattis igen till Malin, som tog körkort i måndags! : )

Säger även Grattis till Cizsi som klarade uppskrivningen igår, bara uppkörningen kvar nu, sen har du också körkort. : )


G      R      A      T      T      I      S      !





 

2009-04-22 @ 22:37:32 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


En lite konstig historia som ni säkert har hört förut :P


Jag bodde på köttbullsgatan nummer fläsk, 3 trappor upp, på nedersta botten. Där låg jag i min bottenlösa säng och läste spännande tågtidtabeller när jag plötsligt hörde ljudlösa steg i trappan. En man kom in. Han hade en bladlös kniv utan skaft i handen, den hugg han i mig, men som tur é hade jag hjärtat i halsgropen och överlevde.
Jag sprang ner till hamnen, båten tuta och bryggan gick. Efter en lång bit råkade vi ut för skeppsbrott, jag flöt i land på en rostig spik, på en öde ö där nakna kannibaler dansade med händerna i byxfickorna. Jag sprang fram till en hydda, sparkade upp dörren och hoppade in genom fönstret, där låg 5 uppätna mackor på ett bord. Jag åt upp 3 av dom och vandrade sedan in i jungeln. Efter en bit stod jag öga mot öga med två lejon, jag sköt den ena med mitt sista skott, sen plockade jag bomullstussar tills jag fick ryggskott och med det skottet sköt jag det andra. Jag fortsatte sedan min vandring och ramlade plötsligt ner i en fallgrop, jag stod nu öga mot öga med en rasande tiger, mitt liv hängde nu på en skör tråd och på den tråden klättrade jag upp. Jag sprang ner till stranden, skrek så att det eka, och med den ekan rodde jag hem.


      Jag var bara tvungen! : )
2009-04-20 @ 17:12:25 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Pluggar

I morgon är det skola igen och det känns bara så jävla segt. Men det är inte många veckor kvar nu, sen är det ÖVER! :D För stunden i alla fall. Sitter och försöker plugga lite ämnen som jag ligger lite efter i, dvs samhälle (har ett prov kvar som jag missade när jag gjorde praktiskt prov i Djurhuset - förra våren.. :P), svenska (också ett prov som jag har missat) och idrottsteori BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ! HATA! HATA! HATA!

Vi har dessutom Nationellt prov i svenska nu på onsdag som jag måste försöka förbereda mig inför och sen religionsprov veckan efter....

Jaja, måste väl fortsätta plugga nu då..

Ha det!  BYE
2009-04-19 @ 21:46:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Duktiga Fjellstårsashundar :)

Ett stort GRATTIS till Marita och Fjellstårsas Mexx som i fredags tog 5 skl (segrarklass) i Abisko! : )

Även ett stort GRATTIS till Uffe och Fjellstårsas Kw Kexet (syrran till min Veijta) som tog en 2 uk (unghundsklass) igår och en 1 uk idag, på Dovre.

Jag blir såå glad när jag får höra att det har gått så bra. Jag och Veijta håller på att ladda inför nästa helg då vi ska på jaktprov i Lofsdalen, då ska vi också få premie!!  : )

       
Fjellstårsas Mexx                                          Fjellstårsas Kw Kexet

(Bilderna är lånade från kennelns hemsida, www.lundmark.se)

Ha det bra alla! KRAM
2009-04-19 @ 14:16:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Shopping och "nyklackade" skor

Äntligen, för det måste jag bara säga, börjar mitt "shoppinghumör" (eller vad man nu ska säga) komma tillbaka. Har nästan inte kunnat gå i affärer på hela vintern utan att bli less på en gång (tror det är för att jag är så jävla less på Östersunds butiker..), man hittar ju inget roligt där längre.. MEN idag så köpte jag faktiskt en jacka som jag har kollat på ett tag, men som jag har kännt att jag inte riktigt har råd med och en ny kjol. Har dessutom hämtat ut mina skor som jag lämnade in igår på "omklackning", vilket jag borde ha fixa för ett bra tag sen : )

Halv fyra så plockade jag upp min kusin och hennes kompis och så for vi i väg till stallet. Idag fick jag fick rida en av dom nya hästarna, en söt liten ponny som heter Lanzelot, det gick riktigt bra faktiskt. :D Vi skulle egentligen haft hoppning, men eftersom dom nya hästarna var med så blev det inte det idag.  

Nu ska jag städa lite på rummet och kanske till och med möblera om lite :P

Ha det bra, KRAAM






Mina nya kläder som jag köpte på HM    : )
2009-04-17 @ 21:37:33 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Hemma igen

Nu har jag kommit hem igen efter några dagar som hund och valpvakt i Åre. Jag har, tillsammans med Cammen, lekt med 10 stycken små 6 veckors valpar, dom är verkligen hur GÓ som helst. : ) Fast på mornarna är dom bara jobbiga, vid 5 tiden varje morgon så börjar alla valpar skrika och skälla och det är INTE roligt att höra på när man försöker sova, det går helt enkelt inte.... Jag fick såklart en favorit också, en av dom största hanarna, han var bara så jäkla fin. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få köpa honom, min lilla älskling. :P

Vi har även hunnit med att åka ut och träna lite på fjället, Cammen var med nästan alla gånger jag var ut och hon fick faktiskt se ganska många ripor tillslut, till och med en som inte jag och Anna Karin såg :P
Jag har haft tre jättefina fågelarbeten med Veijta, två i söndags när jag var ute med Uffe (ägaren till Veijtas mamma och syrra) och Kexet (Veijtas syster). Uffe sa att om det hade varit på jaktprov så att vi nog fått en 1:a pris. : )
Det tredje fågelarbetet hade vi i måndas, då skulle jag verkligen haft kameran med mig, jag hade nämligen både ripan och Veijta precis framför mig, ripan gick och Veijta smög efter. Jag blir så glad när min hund ÄNTLIGEN står. Jag hoppdet går lika bra nästa helg också då det är jaktprov igen.

   
Min lilla älsklingsvalp, önskar du var min!


Veijta, Lea och Cammen på väg upp på fjället.


Vi fick väldigt fint påskväder


Cammen


Älsklings Veijta


Älsklings Lea

Ha det bra!  // Sandra

2009-04-16 @ 21:20:30 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Välkommen till min nya blogg!

2009-04-06 @ 19:00:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0