sista oktober.

Pappa & Lea i skogen igår
.
Låång natt och lång dag. Gick och la oss tidigt igår, jag sov oroligt och vaknade flera gången under natten och trodde jag hade försovit mig.. Kände mig alltså inte det minsta utvilad i morse när klockan ringde och det var dags för en ny arbetsvecka.
Åkte och veckohandlade innan jag åkte hem. Har även hunnit fixa lite i hundgården, grävt och satt fast hönsnät så inte Nixon ska gräva sig ur. :)
.
Igår blev det några timmar i skogen tillsammans med pappa och Lea. Väldigt dåligt med fågel är det där, även i år, väldigt tråkigt. Men Veijta stod i alla fall för en orre, men tyvärr så flög den när jag var på väg upp till henne. Sen hade vi även upp ett par tjädrar, men det var allt igår. Några timmars skogstur i härligt väder fick vi i alla fall! :)
.
Nu är det dags att göra sig i ordning och krypa i säng och hoppas på att vara lite mer utvilad i morgon.
God natt!
2011-10-31 @ 22:12:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veijtis är hemma igen

.
Duktigt av mig att inte ha koll på att man skulle ställa tillbaka klockan, hade ju kunna sova en timme till i morse ju.. men men.
Som jag skrev igår så var jag in till stan. Åkte först till Campus för att leta efter Pontus mobil som han hade kastat sönder. Jag hittade locket och sen minneskortet, men åt vilket håll han hade kastat den efter att han slängt den i backen, det mindes han inte riktigt. Mobilen var väl egentligen inte så viktig att hitta, det var väl mest simkortet som kunde vara bra att ha kvar. Mobilen - med simkortet i hittades i alla fall när vi var på väg tillbaka till bilen. :P Så då var jag ju tvungen att följa med honom på expert när han köpte en iphone 4.... och nej, jag är inte alls avundsjuk på min bror just nu..... :P Det blev i alla fall några mysiga timmar i lillänge med mamma och bror.♥
Bowlingen med jobbet var också riktigt rolig. Jag har inte spelat sen jag var liten, så jag kan väl inte säga att det gick så bra, men det var roligt ändå! Och det känns i armar och axlar idag kan jag säga.
.
Har även fått hem Veijta igen, efter att hon har bott två veckor i stan hos mamma & pappa. Tack så mycket för hjälpen!! :)
Så himla mysigt att hon är hemma igen i alla fall, lilla smulan.
2011-10-30 @ 11:03:04 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


ingen jakt...

.
Det blev ingen jakt idag. Kände igår kväll när jag skulle bestämma var jag skulle åka, att jag faktisk inte hade nån lust att åka överhuvudtaget.. Då har man gått hela veckan och längtat efter helgen så man får fara till fjällen och jaga, och så gör man inte det.
I morgon ska jag ut i skogen i alla fall. Får se om jag lyckades övertala pappa att han också skulle följa med, hoppas!
.
Nu ska jag väl göra mig i ordning och åka en sväng in till stan. Skulle på lillänge med mamma, men tydligen så ska jag hjälpa bror att leta sin mobil som han slängde nånstan på campus i natt......
Ikväll blir det bowling med några på jobbet, kan bli roligt. :)
2011-10-29 @ 11:42:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


surtant på besök

Älskade tanten ♥
.
Hemma själv i kväll. Älsklingen är i skogen och ska jaga älg i morgon. Själv har jag tänkt åka och jaga fågel. Har bara ett litet problem; vet inte vart jag ska åka.... Jag vill inte åka dit jag var förra helgen, för där har jag varit så många gånger nu + att det tar 1 timme att gå efter grusväg innan man kommer ut på fjället. Jag vill så gärna testa något nytt ställe, men när man kollar på kartan så ser det ut att vara så besvärligt att ta sig ut på många ställen. Man vet inte alltid heller hur långt man kan köra, om det är vägbomar eller inte. Suck. Önskar ibland att jag hade en helikopter! :)
.
Tog med mig Lea hem idag när jag åkte från stan. Tänkte hon skulle få komma ut och jaga lite. :) Så vi får se hur det går för tanten, det var ju ett tag sen hon var ute och jagade.
Just nu ligger hon i bädden och surar. Jag lovade mamma att jag skulle klippa klorna på henne, vilket inte alltid är så lätt. Jag har fått bråkat och tjurat på med henne såå många gånger förut, så det brukar går rätt så bra. Men ikväll hade hon inte tänkt ge sig, så tjurig är hon allt! Tror det är svårt att hitta en tjurigare hund. Jag kan ju säga att jag i alla fall är den som är tjurigast, för klorna är klippta!
2011-10-28 @ 22:05:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


onsdag

Kom nästan precis hem efter en trevlig kväll i stan hos Fanny. Blev middag på max, hundpromenad, cheescake och massa prat och skratt. Sjukt bra kväll!! :)
Hade tänkt jag skulle hinna med lite apportträning med Nixon, men ser nu att klockan är rätt mycket så det får nog bli i morgon istället.
2011-10-26 @ 22:55:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


fjällbilder

Några bilder från gårdagens fjälltur med Nixon och Amanda. :)
.
ser ni ripan? :P
2011-10-24 @ 21:51:07 Permalink Foto/jakt Kommentarer (0) Trackbacks ()


...


Dagen som var så jäkla bra,

men det vände ju på bara ett par sekunder..

Jag fattar seriöst inte vad problemet är.

Jag försöker att inte bry mig, men det är inte alltid så lätt.


Nu blir jag bara irriterad. Och ledsen.
2011-10-21 @ 19:54:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Nixon 18 månader

.
Det är nu helg igen, något jag har väntat på sen i måndags - som vanligt.
Trött och seg har jag varit precis hela veckan, sliten efter förra helgens bartömning i Bruksvallarna antar jag.. :P
Har inte gjort mycket efter jobbet nån dag och Nixon är mer rastlös än någonsin då han inte kan springa ute på lägdan längre. Bonden har dränkt i stort sett alla byns lägdor i kogödsel................ Behöver jag säga att det stinker???
.
Idag blir Nixon 18 månader, alltså bara ett halvår kvar till han blir 2 år och öppenklasshund. Vi har kommit igång med apportträningen igen efter ett ganska långt uppehåll och det går riktigt bra nu! Tror det kan vara bra med ett uppehåll sådär i träningen, fast kanske inte alltid fullt så lång tid som vi har haft den här gången. Nu ska vi fortsätta tills vi får apportbeviset! :)
.
Nu blir det soffmys och idol med älskling resten av kvällen.♥
2011-10-21 @ 19:09:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


vinterdäck - check!

Äntligen är vinterdäcken på. Fixade det nästan helt själv, pappa var såklart med och sa hur jag skulle göra och så såg han till att jag hade dragit åt bultarna ordentligt! :P
Annars har jag hunnit med en kort sväng på stan, drack kaffe med mamma på hennes jobb och hälsat på farmor & farfar.
I stort sett allt är packat och fixat också inför morgondagen, så nu ska jag bara dricka upp mitt te och sen hoppa i säng. :)
.
Natti natt allihop!
2011-10-13 @ 23:20:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bra dag

.
Vaknade pigg och utvilad strax innan klockan skulle ringa i morse, med känslan att det skulle bli en bra dag.
Det blir det helt säkert också, har blivit avbokad idag (första gången sen jag började där) då det tydligen var lugnt på jobbet!
Så det blir en sväng in till stan, ska bl a lämna Veijta hos mamma och pappa. Hon började löpa i söndags, så det känns bäst att hon får vara där tillsammans med Lea som också löper. :P Bra för Nixon också med lite ensamtid, han är goare än någonsin just nu, han kommer hela tiden och buffar på armen och vill bli kliad. Han har det nog lite småjobbigt också med Veijta, som han tycker luktar sååå gott!!
2011-10-13 @ 11:37:40 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


trött.

.
Sitter här och gäspar, hade svårt att somna igår så klockan blev nog närmare halv 2 innan jag somnade. Börjar kännas nu, men annars har jag faktiskt känt mig riktigt pigg på jobbet idag, säkert tack vare morgonpromenade med hundarna och Johanna & Pajjaz. :)
Håller på att koka en thaisoppa nu, som jag ska ha med mig till jobbet i morgon. Får se om den blir bra när det är klar, hittills smakar den gott i alla fall. Bara en lång jobbdag kvar nu, på fredag jobbar jag halvdag och slutar vid lunch. Sen drar jag till Carro. :)
.
Hämtade ut vinterdäcken idag också, men dom hade inte rätt bultar hemma så vi måste köpa någon annanstans... I morgon måste dom på!
2011-10-12 @ 23:41:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


måndag

.
Har precis varit ute och gått på lägdan så att hundarna fick springa av sig lite innan dom ska in i hundgården.
Nästan all den snö som kom igår har smält bort, men usch va kallt det är ute nu..
Jag ska alldeles snart ta och åka till jobbet. Kvällsvecka denna vecka, suck! Men jag har helgen att se fram emot då jag ska till Bruksvallarna, så jag hoppas veckan går fort. :)
Det blir spännande att se hur det går att köra, har inga vinterdäck på bilen än.. Det fanns nämligen inga bultar till vinterdäcken som vi fick med när vi köpte bilen. Får se om vi hinner få dom nya idag så vi kan byta ikväll, vore rätt bra!
2011-10-10 @ 11:05:21 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tråksöndag

Usch vad jag inte gillar såna här dagar. Gråa, trista och blåsiga söndagar då man inte orkar göra nånting. Borstat tänderna är det jag har jag gjort idag, men annars går jag runt i myskläder och håret (läs: luggen!) står åt alla håll....
Borde göra nåt vettigt, kanske sy den sista gardinen till gästrummet som jag skulle ha gjort för flera månader sen. Och träna hundarna lite kanske, apportträning med Nixon i alla fall. Får se vad jag orkar.

Igår var vi och jagade, inte så svårt att lista uy kanske, den här gången var även Tobias pappa med. :)
Vädret var sådär, blåsigt och snöigt så det var svårt att se ibland då det gjorde så ont i ögonen av snön.
Nixon var piggare den här gången och gick ungefär som han brukar och Veijta gick bitvis riktigt bra, men det var många stopp då hon kollade vart vi var. Tyvärr var det väldigt dåligt med fågel, vi såg endast 3 ripor på hela dagen.
Skönt att vara på fjället i alla fall, finns nog inget bättre!
.
Erik & Tobias
2011-10-09 @ 16:00:03 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lite besviken

-
Är lite besviken. Var ganska säker på att jag skulle få göra helg idag, hade sökt ledigt i morgon och det brukar inte vara några problem att få va ledig nån dag sådär om det inte är nåt speciellt på jobbet vill säga. Men, chefen har inte varit på jobbet alls idag, så jag fick aldrig tillbaka min ledighetsansökan.... suck. Måste alltså jobba en dag till innan det blir helg, och det värsta är att jag måste sitta och ha ont dom 8 timmarna.
Det blir bara värre och värre med min axel. Värken har spridit sig ner i hela högerarmen, och ibland måste jag nästan anstränga mig för att inte skrika rätt ut för att det gör så ont. MÅSTE TILL EN LÄKARE!!!
Nu ska jag och hundarna alldeles snart ut och möta upp Johanna och Pajjaz för en promenad i höstmörkret.
2011-10-06 @ 18:52:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


hunnit med mycket idag

.
Äntligen färdig med allt.
Efter jobbet har jag handlat, varit ute och sprungit med Johanna & hundarna, städat, bakat, tvättat och hängt två maskiner med kläder.
Hur jag har hunnit allt vet jag inte riktigt. Nu ska jag iaf sova, känner mig lite trött!
2011-10-03 @ 23:23:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0