sista november.

.
Halva veckan har gått och jag jobbar bara en dag till innan jag får helg. Har tagit ledigt på fredag då vi bl a. ska iväg på julbord med Tobias jobb.
.
Hade två fina dagar i Sundsvall tillsammans med älskling, helgen som var. Det blev ikea, media markt och biltema på lördagen och så blev det alla butikerna i köpcentret på söndagen. Helt perfekt! Vi behövde inte stressa ett dugg. :)
Tack till Annelie och Frasse som såg efter huset och hundarna! :)
.
Nu ska jag träna apport med min lite rastlösa hund innan det är dags att hoppa i säng. Har en timme på mig, sen ska dom tydligen stänga av strömmen i hela Österåsen ikväll igen. Igår kl 23 så blev det kolsvart. Och kl 4 i morse vaknade jag av att alla lampor tändes, då jag hade glömt släcka dom innan strömavbrottet... :P
2011-11-30 @ 21:57:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


1 månad till julafton!

Började den här dagen med att försova mig - 1,5 timme..!
Kom en timme sent till jobbet, så det blev till att jobba till 17.30 idag. Kom hem rätt sent, trots det har jag hunnit med mycket; tvättat, bakat, gått prommis med hundarna och adventspysslat lite. :)
Klockan är mycket och jag borde ha gått och lagt mig för länge sen, men jag känner mig inte ett dugg trött.
Antar att jag kommer att ångra mig om några timmar då klockan ringer och det är dags att kliva upp. Ska inte försova mig i alla fall!
2011-11-25 @ 00:00:18 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


veterinärbesök

.
Slutade en timme tidigare idag och följde med mamma till veterinären med Lea. Förra hösten märkte vi att hon var svullen under tungan, när hon andas så låter det som att hon snarkar. Vi fick kortisontabletter och svullnaden gick ner. I våras blev det samma sak och även nu i höst. Varje gång har det kommit efter att hon har löpt. Vi fick i alla fall recept på nya kortisontabletter igen så det borde ju bli bra nu också, det är så jobbigt att höra henne andas, det låter så jobbigt.. Annars är hon ju pigg och glad Tanten. :)
.
Åkte och köpte en massa ingredienser så jag kan baka lite nån dag. Bullar, lussebullar, saffranssockerkaka m.m. :)
Min snälla mamma har även färgat håret på mig ikväll, skönt att bli av med utväxten! Tack igen! :)
.
Nu ska jag fixa lite inför morgondagen innan det är dags att hoppa i säng.
2011-11-23 @ 21:56:26 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dimmigt

.
För en stund sen när jag var ute med hundarna, då såg man stjärnorna.
Nu är dimman tillbaka igen. Den ligger tjock över Österåsen som vanligt kan man säga.
Ge mig snö och riktig vinter NU.
Jag längtar efter kalla och fina vinterdagar (dock inte kallare än -10!).
Jag vill kunna åka skidor.
.
Dags att krypa ner i sängen nu, kanske får jag drömma om snö och skidåkning i alla fall.
Godnatt.
2011-11-21 @ 22:53:38 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


förkyld - IGEN..

.
Förra veckan hade jag planerat att börja träna på gymmet igen. Tror ni det blev nån träning?
Nej, det blev det inte. Jag blev såklart FÖRKYLD igen............ suck!
Halsen har varit bra i några dagar nu, men huvudet värker och näsan är jag alldeles täppt i.
Blir så less när jag inte får vara helt frisk, tycker jag har gått och varit småförkyld hela tiden under det senaste året. Förut var jag nästan aldrig sjuk.
.
Längtar i alla fall sjukt mycket till helgen. Jag och Tobias åker till Sundsvall på lördag och blir kvar till på söndag.
Ska bli riktigt skönt att få komma bort en sväng, handla julklappar och såklart att få mysa en hel helg med min älskling.♥
2011-11-21 @ 21:17:59 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bra start på helgen

Helgen började väldigt bra. Igår hade vi grannarna Johanna och Oskar här på middag, väldigt trevligt tycker jag! :)
Idag tog jag en lång sovmorgon (till strax före halv 12..) medan Tobias hade ställt klockan på 06.00 och åkte och jagade i regnet..!
Tog det lite lugnt, diskade undan lite sen igår och sen gick jag upp till grannarna för lite fika och hundträning. Alla hundarna fick träna passivitet medan vi fikade, vilket var väldigt nyttigt - speciellt för grabbarna Nixon och Pajjaz som bara vill leka. Men eftersom ingen var uppe och gick så var alla lugna hela tiden, dom stressar lätt upp sig när dom är tillsammans dom där två, men det blir nog bra med lite träning.
Det blev lite apportträning för Nixon. Det gick bra, men han "har svårt" att plocka upp apporten från golvet. Han har varit så dom senaste två gångerna vi har tränat tror jag, och jag backar tillbaka och gör det lättare för honom och han tar den när jag håller apporten 5-10 cm ovanför golvet, men han vill inte när jag sen lägger ner den på golvet. Jag vet att han kan, för han har plockat upp den från golvet många gånger tidigare, det är bara nåt påhitt han har börjat med nu tror jag. Men vi tränar vidare!
Veijta fick mest träna lite trix, buga har vi kört lite tidigare så det körde vi idag också. Hon tycker det är så himla roligt att klickerträna, lilltjejen, så det är alltid roligt att klicka med henne. :)
Jag körde även lite med Pajjaz, ligg tränade vi och jag måste säga att han är en lättlärd kille, han förstår fort vad det är han ska göra.
2011-11-19 @ 18:07:36 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hem och vänder

.
Är bara hem fram och tillbaka, hämta hundarna och packa ihop lite kläder och grejer som jag ska ha med till stan. Ska sova där i natt. Jag ska nämligen på homeparty ikväll, det börjar kl 19 och jag vet inte hur länge det håller på. Har aldrig varit på nåt sånt tidigare så det ska bli spännande. :)
2011-11-17 @ 17:37:09 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


inte mycket bloggtid här inte..

Här blir det inte mycket skrivet inte. Har haft så mycket att göra senaste veckan, så jag har helt enkelt inte hunnit. Har knappt suttit vid datorn alls.
Förra veckan jobbade jag 9-17.30, och jag kan säga det att får jag slippa det nästa kvällsvecka så gör jag det, för det var den segaste arbetsveckan på länge!
Helgen var kanon. I fredags var jag hemma hos Fanny tillsammans med hennes fd klasskompis Sofia (även en fd granne till mig) och lagade middag. Jätterolig kväll var det, har inte skrattat så mycket på länge. Jag hade till och med kramp i käkarna när jag gick därifrån. :)
I lördags blev det några timmars jobb. Jag tillsammans med andra på jobbet hjälpte till att flytta till en annan lokal, från ena sidan bygnaden till den andra. Jag jobbade det första passet så vi fick ju göra det tyngsta jobbet, lyfta och flytta bord mm. Min rygg var inte så glad efter det, hade jätteont i den nästan hela förra veckan så det var inte så bra kanske. Men men, vad gör man inte för lite extra pengar. :P
Sen blev det lite tidigt fars dag-firande med lite fika och sen även tårta hos Fanny som fyllde år, innan jag åkte hemåt.
Söndagen var det tänkt att jag skulle kliva upp tidigt och åka och jaga med Veijta, men jag lyckades stänga av alarmet och vaknade inte igen förrän strax innan 10.... Bestämde mig för att åka iväg ändå, men det blev bara en kort tur på lite mer än en timme. Och dom enda fåglarna jag såg, var 3 tjädrar som jag själv stötte upp. Nästa helg kanske blir en bättre fågeljaktshelg, då ska jag kliva upp i tid!
.
Nej, nu är det nog bäst att börja klä på sig ytterkläderna, ska ta med mig hundarna ut på en promenad med Johanna & Pajjaz.
2011-11-15 @ 19:52:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Segaste dagen på länge..

.
Usch vilken seg dag detta har varit. Dom två första timmarna på
jobbet gick fort, men sen.....
Har i alla fall varit duktig och sprungit två varv runt Österåsen ikväll. Först med Veijta, Johanna o Pajjaz och sen en runda bara jag och Nixon. Som jag har längtat efter en joggingrunda, men har inte tagit mig ut och sprungit. Men nu ska det bli ändring på det. Och nästa vecka ska jag börja träna på gymmet igen!
2011-11-08 @ 22:13:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


7 november

.
Sitter och äter en väldigt sen middag, fisksoppa gjorde jag idag och den blev riktigt god. :)
Jag började i alla fall arbetsveckan med att bara jobba 4 timmar. Alla kornbodare som jobbade dag blev hemskickade halv två då det var så lite att göra. Egentligen ska jag jobba kväll den här veckan, men vi är så många i gruppen så det behövdes nån fler som jobbade dag, så då blev det så att jag jobbar 9-17.30 istället. Inte mig emot, jag tycker bäst om att jobba dag. :)
Åkte in till stan och fikade med Pernilla och hennes syster, roligt att träffas igen. Jag har saknat dig så mycket!!
Det blev en sväng på stan också innan jag åkte vidare och handlade för veckan. Tvättat bilen har jag också gjort, dock bara utvändigt. Invändigt får jag fixa vid nåt senare tillfälle! ;)
Nä nu vet jag inte hur många gånger jag har gäspat dom senaste 5 minuterna. Tror det är dags för sängen.
G O D N A T T !
2011-11-07 @ 22:52:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


min lediga fredag

Lunch ute innan jag åkte hem. :)
.
Var ju ledig igår, så det blev en sväng till skogen. Åkte tidigt i hopp om att få sen nån fågel, men det enda jag såg var två orrar som flög över mig och en kritvit ripa som satt mitt i skogen. Veijta kom helt fel i vind på ripan, så den flög ju såklart. Hoppas det kommer snö snart, annars blir den nog ett lätt byte där i skogen, man såg den ganska väl!
Veijta som har gått så bra hela hösten gick inte alls igår, det var inte förrän vi var på väg tillbaka till bilen som hon började söka ut..
Nixon däremot, han ser man inte mycket av.... Han bara springer och springer, vet inte ens om han hinner känna några lukter. Men han har ju varit i alldeles för lite fågel, så han vet nog inte riktigt vad det är han letar. Hoppas det vänder snart, att han börjar lugna sig lite och använder näsan lite mer.
.
När jag var på väg till skogen så var det riktigt nära att jag körde på tre älgar här i Österåsen, strax ovanför 45:an. Såg att det stod en räv på lägdan och tittade på något, sen började den tokspinga mot vägen och när jag kollade framåt så kommer det en ko med två kalvar galopperandes och hoppade rätt över diket framför bilen. Den ena kalven halkade omkull och låg kanske 10-15 meter framför bilen. Han tog sig upp tillslut, efter att ha legat och sprattlat i panik en stund.
Jag blev riktigt rädd kan jag säga, det var en jäkla tur att jag inte körde fortare och att det inte var halt!
Och tusan va stora dom är när man ser dom på så nära håll!!
.
På kvällen var vi bjudna på middag i stan hos mamma & pappa. Jättemysigt var det!♥
2011-11-05 @ 11:56:24 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Apportträning!

2011-11-03 @ 21:39:58 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


äntligen helg igen

Då har man tagit helg då, riktigt skönt. Men ingen sovmorgon blir det i morgon inte, jag ska upp tidigt och åka till skogen och jaga skogsfågel. Tänkte att om jag åker i tid så kanske man får se lite mer fågel än vad jag och pappa gjorde i söndags, då åkte vi ju rätt sent. Hoppas att det inte är lika dimmigt som idag bara!
2011-11-03 @ 19:44:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


nu är frysen fylld med älgkött

.
Idag har jag inte hunnit göra nåt av det jag hade tänkt göra när jag kom hem, varken promenera eller träna hundarna. Istället har jag och Tobias tagit rätt på en massa älgkött större delen av kvällen. En halv älgkalv kom han hem med, så jag har stått och malt ca 12 kg köttfärs. Bra att äntligen fått fylla frysen med en massa gott kött, men det är ju så fruktansvärt tråkigt att ta rätt på och tar sån tid.
I morgon jobbar jag sista dagen för den här veckan, för på fredag har jag tagit ledigt, ska bli himla skönt måste jag säga. :)
2011-11-02 @ 22:54:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


dåligt humör

Nixon - din lilla rackare!
.
Det var en jäkla tur att jag slutade 16.30 idag kan jag säga. Skannade hela eftermiddagen och humöret blev bara sämre och sämre ju längre tiden gick, så hade jag inte gått hem där vid halv fem så hade jag fått ett riktigt utbrott, det är jag ganska säker på!
Skönt att få komma hem till glada hundar i alla fall, men mindre roligt att upptäcka att någon (troligtvis Nixon) har bitit sönder kopplet.... grrrr, han har inte bitit sönder nånting sen han var valp.
Blev en promenad runt Österåsen med Johanna och Pajjaz. Mycket skönt att få komma ut i friska luften efter att ha suttit still inomhus hela dagen.
.
Nu ska jag avsluta dagen med en kopp te och sen ta och krypa ner i sängen.
2011-11-01 @ 21:25:35 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0