Ferie :)Då har jag semester en vecka, äntligen ska man få vara lite ledig. 
Efter tre veckor med 10-timmarsskift och den här veckan även ett par 12-timmars, känner man sig lite sliten faktiskt. Så välbehövligt är det helt klart! :)

I morgon, eller idag blir det ju nu, så ska vi på Fäviken. Har sett fram emot det hela veckan. Synd bara att vädret ser ut att bli skit.. men men, som man brukar säga Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Så i morgon hoppas jag på att hitta lite bra kläder, en ny vattentät skaljacka skulle jag behöva. Och gärna ett par nya lundhagsbyxor, så det blir väl in en sväng på Lundhags också. :)
På söndag packar jag bilen och tar med mig hundarna för några dagar hos Elin och gänget på Hjerkinn. Så det blir väl en del hundträning under veckan kan jag tänka mig, både på duvor och ute i fjället. Och goda middagar, med vin och massa hundprat blir det nog också. ;)

2012-07-28 @ 00:59:57 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


det här med att cykla....

Det är redan onsdag och bara två arbetsdagar kvar innan jag får helg och en vecka ledigt. Ska bli så himla skönt med lite semester. Jag och hundarna ska åka till Hjerkinn under nästa vecka, som jag längta dit och efter alla som är där! :)

Sitter just nu och dricker lite te efter en cykeltur med Veijta, jag blev så frusen när jag kom in. Det blev lite mer än en mil idag, känner mig duktig och Veijta var också duktig!
Jag brukar inte cykla, varken själv eller med hundarna. Tycker det är riktigt tråkigt om jag ska va ärlig.. Och eftersom inte Tobias är hemma på veckorna (han är lite bättre på det här med att cykla med hund) så får jag helt enkelt göra det själv.
Sen så gör det väl inte saken bättre heller när man har en cykel som växlar när den själv vill. Det går så tungt i uppförsbackarna bara för att den inte växlar ner på en gång, men däremot när man nästan är uppe, då växlar den minsann ner... suck!
Jag ska nog ta och köpa en Pawtrekker till mig och hundarna. Då behöver man varken växla eller trampa. Dessutom är det mycket roligare att motionera hundarna med en sån här! :)


bild från pawtrekker.com
2012-07-25 @ 20:35:12 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilderna är uppladdade.

Det tog väldigt lång tid (nästan en timme), men det gick till slut. Här är några bilder från helgen (mobilbilder!). :)
Än en gång vill jag säga tusen tack för hjälpen i helgen, till mamma, pappa, Erik och Danne! Utan er hade vi inte hunnit så långt som vi har gjort! ♥
 
Pappa, Erik, Danne och Tobias fixade hundgården..

..och vi andra gick en promenad till Tors holme. :)
Veijta, Mamma, Lea, farfar, kusin Adam, Jenny, farbror Micke, farmor, Moa och Nixon 

Färdig! Här inviger hundarna sin nya hundgård. Den blev så bra! Nu är det bara inne i garaget som ska fixas. Vi ska köpa hem några fler sektioner har vi bestämt och sätta upp det där inne också.
2012-07-22 @ 23:47:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dagen

Idag har pappa, Erik, Tobias och Danne fixat med hundgården. Nu är den i stort sett färdig, bara gruset som ska in nu och så ska vi fixa själva "hundhuset" i morgon. En till öppning i väggen ska vi också fixa så småning om, då det blir två hundgårdar och två rum inne. Det kommer bli så bra när det är helt klart! :)

Medan grabbarna fixade hundgården så var jag och resten av gänget på en liten promenad ner på Tors holme. Sen blev det middagsfix när vi kom tillbaka.
Nu har farmor & farfar och Micke, Jenny & Adam åkt tillbaka till stan och Erik, Danne och Tobias är ute och fiskar, så jag och mamma & pappa och hundarna är hemma och slappar.
 
Bilder kommer i morgon, då det inte verkar gå att ladda upp dom nu..


2012-07-21 @ 23:55:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


"Oh, vilken härlig da´"

Idag har jag nynnat på Ted Gärdestads "Oh vilken härlig da´" sen jag klev ur sängen. Jag hörde den på radion när jag åkte till jobbet en morgon tidigare i veckan, och tydligen så fanns den kvar i huvudet sen dess. :P
Kan ju säga att dagen inte har varit så tokig heller, trots att jag var väldigt trött i morse och att det blev en timme extra på en redan 10 timmar lång arbetsdag. Kanske det var låten som gjorde det?! :)

Ikväll har äntligen Tobias kommit hem igen. Även Erik och Danne är här (Tobias pappa & bror). I morgon kommer även mina föräldrar, farmor & farfar och Micke, Jenny och Adam och hälsar på. :)
Så i morgon blir det till att kliva upp i tid så vi kan börja snickra och sätta upp hundgården direkt när mamma och pappa kommer med virket.
Det här kommer bli en så bra helg, det känner jag på mig redan nu! :)
 
 
Just det, har anmält Naja till älghundsutställningen i Junsele om två helger också, kanske bäst att börja träna lite på att springa och stå fint.! :D

Trevlig helg på er!


Naja 6 månader :)
2012-07-20 @ 22:50:15 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ingen energi...Tröttheten har tagit över och jag har inte ork till nåt just nu. Helt slut i kroppen! Hela dagarna på jobbet så tänker jag på allt jag ska göra när jag kommer hem, men när jag väl sätter mig ner och äter middag så blir jag så trött. Det är nästan så att jag skulle kunna somna i talriken. Igår var jag till och med tvungen att lägga mig en stund på soffan i köket. Jag lyckades ta mig ut på en kvällspromenad med hundarna i alla fall, men mycket mer vettigt än så blev det inte.
Det känns likadant idag. Jag kunde hålla mig vaken under hela middagen iaf, men ögonlocken är riktigt tunga.
Ska ta med mig hundarna ut en sväng nu, känner att jag behöver röra lite på mig och joggingrundan som jag har tänkt på hela dagen att jag ska springa ikväll får jag nog skjuta upp ännu en dag..
Ja ja, 1,5 vecka kvar att jobba nu, sen har jag en veckas ferie så det är bara att hålla ut! :D
2012-07-17 @ 19:10:32 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Äntligen tillbaka.

Foto: Johanna Alm

Då är jag äntligen tillbaka här på bloggen, som jag har saknat att kunna skriva och lägga upp bilder här! Det blir väl ändring på det nu då. Blogg.se-appen funkar nämligen igen och så visade även Johanna mig att jag kan koppla upp mig på internet genom mobilen, så det är det jag gör nu. Det går inte direkt fort alltid, men det är lite bättre att sitta vid datorn istället för mobilen hela tiden. :)

Det går fortsatt bra på jobbet, jag trivs väldigt bra! Men det blir långa dagar med väldigt tidiga mornar, dvs lite sömn då jag har svårt att gå och lägga mig i tid på kvällen..
Veckan som var och veckan som kommer ska vi jobba 10-timmarsskift. Och i veckan har jag börjat jobba 04.00 nästan varje dag, så klockan ringer 02.20 ungefär, iaf när jag ska plocka upp tjejerna i valsjöbyn.
Ska i alla fall försöka skärpa mig och lägga mig i tid denna veckan då jag börjar lika tidigt då! :)

I helgen har vi lånat en minigrävare, så Tobias har varit ute och grävt bakom garaget där hundgården kommer stå. Så förhoppningsvis så är den uppe till nästa helg.
Vi har även haft besök av Johanna och Bibbi som kom hit igår. Massa prat att ta igen då det var ett tag sen vi sågs och fika och skogspromenad har det också blivit. Mycket trevligt! :)


 
2012-07-15 @ 20:38:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0