Prommis med tjejerna.

Har precis varit ute på en promenad med Veijta & Naja. Har verkligen ingen energi alls, så mer än så har det faktiskt inte blivit ikväll. Känner mig inte helt hundra i kroppen, hoppas det inte är nån förkylning eller nåt som smyger sig på bara.! Får lägga mig i tid ikväll och hoppas på att jag känner mig lite piggare i morgon.

 
2012-09-27 @ 21:00:02 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


mys i höstmörkret.

Jag och hundarna har varit ute på en kvällspromenad, kom in för bara en liten stund sen och då var det fortfarande ganska ljust ute. Men nu är det kolsvart.. 
Har tänt lite ljus i vardagsrummet och gjort det lite extra mysigt såhär i höstmörkret. Nu ska jag mysa ner mig, eller ja.. så gott det går i alla fall, i våran hemskt obekväma soffa med en stor kopp te och kolla på några avsnitt av... inget mindre än - McLeods daugthers! hihi :)


2012-09-25 @ 19:58:28 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Älskar att bo såhär!


Har haft en riktigt lugn och skön helg här hemma med Tobias och hans bror Danne. 
Jag och Veijta jagade både lördag och söndag och hade faktistk fågel båda dagarna! Kan ju även berätta att Veijta nu är "som vanligt" igen på fjället, och då menar jag såklart att hon inte längre går efter riporna som hon har gjort sen jaktpremiären för en månad sen. Skönt, nu kan jag slappna av igen när jag går i fjället och inte hela tiden oroa mig över vad hon håller på med om jag inte ser henne.. :P 
Fick ett par fina fågelarbeten i helgen i alla fall, det bästa i söndags när vi var ute tillsammans med min jobbarkompis Josefine. Då hade vi gått några timmar utan att ha sett en endaste fjäder, och plötsligt bara fanns dom där. Var liiite för fokuserad på Veijta, att hon verkligen skulle sätta sig, så det blev aldrig att jag sköt. Men jag är nöjd ändå! :) 
Satte oss och fikade efteråt innan vi började gå hemåt igen, en perfekt avslutning på en jättefin tur! 
Längtar tills Nixon kommer hem igen, han har varit i stan då Naja har löpt. Men till helgen kommer han äntligen hem igen och då ska han få följa med ut på fjället han också! 
 
Kan ni förstå hur mycket jag älskar att bo såhär? Älskar att ha fjället så nära! :)
2012-09-25 @ 17:46:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jakt med min bästa vän.

 
Vackraste Veijta på fint höstfjäll. :)

Då börjar den här arbetsveckan lida mot sitt slut, endast två pass kvar, i natt och i morgon eftermiddag. Jobbade eftermiddag/kväll igår, så idag har jag som varit ledig kan man nästan säga. :)
Blev en tur på fjället med Veijta mitt på dagen, äntligen! Har ju tänkt åka ut tidigare i veckan, men då det bara har regnat så har det inte blivit. Tobias var ut igår förmiddag medan jag sov och då hade han sett runt 15 ripor på 1,5 timme. Veijta kör fortfarande sitt eget race och skiter i att hon ska stanna då fåglarna flyger, jag blir galen på henne...!
Hon har ju fungerat så bra senaste åren, vi har fällt ett antal fåglar för henne och nu fungerar hon inte alls. Det blev i alla fall lite sitt-träning för henne innan vi åkte ut idag, och vi fick en fin tur med okej väder, bara några regndroppar i luften. Tanken var att vi skulle försöka hitta igen riporna som dom såg igår, men det gjorde vi tyvärr inte. Blir väl ett par turer i helgen också, måste bara få till henne igen! Det är det enda jag tänker på just nu.
Blev en långpromenad och klickerträning med Naja när vi kom hem och nu ska jag äta lite hemgjord pizza och koppla av en stund framför ett avsnitt av McLeods Daugthers innan det är dags att åka och jobba. :)
2012-09-20 @ 19:56:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Regnigt idag.

                                              Foto: Carro

Nattvecka denna veckan, med start igårkväll. En riktigt jobbig natt var det, hur trött som helst var jag och jag trodde aldrig klockan skulle bli 6 så jag fick åka hem, det gick riktigt segt.
Klev upp före 8 i går morse och sen så kunde jag inte sova igårkväll heller när jag gick och la mig en stund innan jag skulle åka på jobbet... 
Stod och tänkte på att jag äntligen ska ut och jaga idag också, efter att det varit avlyst i två veckor. Men här öser regnet ner idag så vi får se om det blir en senare tur om det slutar regna eller om det blir en tur i morgon istället. Hoppas såklart på uppehåll idag!! :)
Men jag får väl helt enkelt gå och och snickra lite i garaget en stund istället, så "hundhuset" blir klart nån gång.
2012-09-17 @ 15:20:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En helg med mycket skratt.

Har haft ännu en kanonhelg med fina vänner. Var ledig i fredags, så i torsdags åkte jag in till stan och åt middag på Sir Winston med gamla jobbarkompisar. :)
I fredags mötte jag upp bästaste Carro & Malin med hundar i Krokom och så åkte vi hem till mig.
Det har promenerats, ätits goda middagar, spelats pingis och såklart pratats hund och skrattats MYCKET. :)
Tack för en supermysig helg! ♥


Carro hade sin nya systemkamera med sig så jag var bara tvungen att låna den och fota lite. ;)
Vi var en tur till Hasslingåfallet
 
Carro, Malin & Pontiac :)
 
Naja, Veijta, Nellie och Pontiac.                  Foto: Carro
 
 
2012-09-16 @ 12:55:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk om man alltid var lika effektiv.

Idag har det hunnits med mycket, det har varit en sån här bra dag då jag har känt mig lite extra effektiv. :)
Har städat hela huset, tvättat, diskat och bytt sängkläder. Jag och Nixon har även varit en sväng till Föllinge. Hämtade ut mitt paket med alla säsonger av McLeods daugthers. ;) En serie som jag och mamma kollade mycket på för flera år sen när det gick på tv, men nu var det länge sen ja såg den och när jag "råkade" hitta hela boxen med alla 8 säsongern så kunde jag ju inte låta bli att beställa den.. :P
Just det. Igår var Tobias och hämtade kaminen som vi hade beställt. En järnklump på 150 kilo som vi skulle försöka få in i huset. Det var tungt men efter nån timme hade vi lyckats få den på plats i öppna spisen. Är man bara tillräckligt tjurig och inte ger upp så går allt!!! :D

Nu ska jag ut på en prommis med hundarna, sen blir det väl till att vila nån timme igen innan det är dags för veckans sista nattskift.
 
Innan vi skulle försöka lyfta upp den 150 kilo tunga kaminen till öppna spisen. 
Inte det lättaste, men det gick!
 
På plats. Nu är det bara att vänta på att få hem de sista rören och sen på att sotaren
ska komma och besiktiga. :)
2012-09-11 @ 20:27:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

Det blir hemskt dåligt med uppdatering på den här bloggen just nu. Ska försöka att skärpa mig!
Har haft en kanonhelg i stan/ Sundsvall. Middag och filmmys med mamma, pappa och Pontus i fredags och så blev det en heldag i sundsvall med shopping tillsammans med Elin på lördagen. Söndagen blev rätt lugn, handlade lite mat och virke innan jag och hundarna rullade hemåt igen på eftermiddagen. Hade turen att hinna träffa älsklingen några timmar också innan vi båda skulle iväg och jobba.
Nu ligger jag i sängen och ska ta och vila ett par timmar innan det är dags att åka och jobba igen. Hoppas jag är piggare den här natten än natten som var, det var riktigt jobbigt att köra hem i morse kan jag säga..!

2012-09-10 @ 20:47:03 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Alltid frusen.

 
Sitter här och värmer mig med en kopp te, borde väl ha gått och lagt mig redan egentligen då jag ska upp tidigt och jobba i morgon, men men.
Det är småkallt och lite rått här inne så jag fryser alltid när jag kommer hem från jobbet.. Ska bli skönt till veckan då vi får hem kaminen som vi har beställt, då är det bara att börja elda sen när den är installerad! :)
Kom hem sent från jobbet idag så jag har inte hunnit med nånting alls, bara ätit middag och bråkat med Veijta. Hon verkar har fått in nåt i ena baktassen, mellan trampdynorna. Hon vill helst inte gå på den och så är hon där och slickar och "tuggar" en massa, som att det är nåt som sitter där. Har i alla fall försökt se, men ser inget annat än att hon är röd. Det är inte helt lätt heller då hon bara ska dit och slicka hela tiden och rycker och sparkar så fort jag ska kolla. 
 
I morgon efter jobbet åker jag och hundarna in till stan och hälsar på familjen, blir där över helgen. På lördag blir det även en sväng till sundsvall för en massa shopping tillsammans med Elin! :)
Kommer bli en toppenhelg!
 
2012-09-06 @ 22:02:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


När löven faller.

 
Vad höstigt det är ute, grått & regnigt. Stormar gör det också, så alla gula löv faller från träden. 
Just nu är det uppehåll från regnet, men som det ser ut bortöver så drar det nog in ett nytt regnväder snart igen. Lite trist är det ju såklart, men man får helt enkelt passa på att göra lite nytta inne en sån här dag. Tvätta är en sak som jag måste göra i alla fall, sen finns det ju några tussar med hundhår som ligger efter golvet som man kanske ska ta och dammsuga upp också. :P
Sen ska jag nog hitta på nåt med hundarna, men vad det blir ska jag fundera lite på. Det är bara Veijta och Nixon hemma nu, Tobias var hem fram och tillbaka och hämtade Naja som ska få följa med på älgjakt några dagar.
Får se när vi ses nästa gång, vi går verkligen om varandra här hemma så vi har inte sett varandra mycket dom senaste veckorna... :( Saknar! 
 
 
2012-09-05 @ 18:03:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


tredje september.

En liten uppdatering från helgen kanske.
Har haft en helg på fjället/ i skogen som hundförare åt fyra jaktgäster. I lördags var det kanonväder hela dagen och det blev några timmar på fjället på förmiddagen, där vi såg tre ripor. Jag och Nixon stötte upp dom två första medan Veijta var ute i sök. Hade vi gått lite högre upp så hade nog Nixon känt lukten av dom, men vi hamnade lite fel i vind tyvärr..
Efter en god lunch vid Myhrbodarna så blev det en eftermiddagstur i skogen. Vi var nu 4 hundförare med 5 hundar. Dom första riporna i kullen vi hittade, stöttes upp av vorstehn som var ute i sök. Senare stod irländaren Ask för resten av kullen en liten bit bort, men dom lättade innan förare och skyttar kom fram.
 
Igår var det bara jag och en tjej som heter Karin som var hundförare, hon hade med sig sin vorsthertik Mira.
Regnigt och dimmigt var det i stort sett hela förmiddagen. Hade två ripkullar igår, med pga olydiga hundar så blev det inget skjutet..... 
En av dom som inte skötte sig heter Veijta. Hunden som inte har gått efter en ripa på i alla fall två år (förutom när vi var ute förra veckan), har alltså börjat gå efter.. Kan inte få stopp på henne längre. 
Kände mig så fruktansvärt besviken och var så irriterad igår kväll. Okej om man hade varit ute och jagat själv, men när man ställer upp som hundförare åt jaktgäster som har betalat för att få komma ut och jaga så vill man ju såklart att hundarna ska uppföra sig så dom kan få skjuta också, när man väl hittar fåglarna. 
För att vara lite positiv iaf så har både Veijta och Nixon gått riktigt bra hela helgen!
 
Men just nu är det i alla fall bara att glömma allt som heter jaktprov under hösten.. Suck! 
2012-09-03 @ 21:01:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0