Earth hour

Är hos mormor & morfar ikväll och firar mormor som fyller år i morgon. Har fått god trerätters middag och nu dricker vi vin och har spelat kort i mörkret en timme, har bara haft några ljus tända. Ni missade väl inte att det var earth hour? :)
Många i husen runt omkring hade också släckt men det är såklart många som inte gjorde det också.

Jag och hundarna var och hälsade på farmor & farfar också tidigare idag. Fikade och pratade en massa, mysigt! Var allt för länge sen nu. Dom fick även träffa Naja lite innan hon åkte med Annelie och Frasse till h-dal där hon blir till i morgon.

Nu ska jag koncentrera mig på kortspelandet, så kanske jag vinner denna omgång! :P
Hoppas ni har en mysig lördagkväll!

2012-03-31 @ 21:38:37 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppiggande morgonprommis

Började dagen med en härlig promenad med Nixon & Veijta, en väldigt uppiggande sådan. :)
Hann inte med så mycket mer, fixade en sallad till middag och duschade innan det var dags att bege sig till jobbet.
Hoppas det går lika bra som igår, så man får gå hem lite tidigare. ;)

2012-03-30 @ 14:50:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


bara en dag kvar :)



Är så trött så trött. Ögonen har varit tunga precis hela dagen, har sovit på tok för lite hela veckan och det börjar verkligen kännas nu. Drömde även en jäkla massa konstigt i natt..
I morse fick jag sova enda till halv 7 innan Naja vaknade och det var dags att gå ut och kissa. Hade tur att Tobias kom hem från jobbet precis då så han fick ta henne istället och jag gick och la mig igen, hehe. :)
Klev upp strax före nio och tog med mig alla tre hundarna och gick en sväng på den nästan snöfria lägdan.
Veijta & Nixon hade som vanligt en massa spring i benen och var ute på väldigt stora svängar. Även Naja börjar våga ta lite större svängar och är inte bara runt benen hela tiden. Vi tränade även lite inkallning, ska ta och börja klickerträna henne i helgen har jag tänkt. :)

På jobbet gick det bra idag, vi fick till och med sluta 40 minuter tidigare. Var hem till mamma & pappa stund innan jag åkte hemåt. Så nu ska jag faktiskt ta och göra mig i ordning och lägga mig i tid. Måste ju ladda upp inför morgondagen, sista dagen innan det äntligen är helg igen! Wihoo! :)
2012-03-29 @ 22:55:59 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


lång dag!



Trött nu. Det blev en lång dag idag och timmarna på jobbet kunde nog inte gå långsammare än vad dom gjorde. Inte blev det bättre heller av att det blev 1,5 timmes beordrad övertid för oss som jobbar kväll..
Gick och la mig alldeles för sent igår kväll, vet inte riktigt vad jag gjorde efter att Tobias åkte och jobbade strax före 12, men på nåt sett så hade klockan blivit 00.58 när jag la mig i sängen. Typiskt mig att göra en massa onödigt när jag borde sova.
Naja vaknade i alla fall 5 i morse och behövde gå ut, gav henne mat också och tänkte att vi kunde sova vidare sen. Det tyckte inte Naja (som sov större delen av måndagen), hon skulle göra allt annat än att sova... Det blev alltså inte så mycket sömn för mig där mellan 5 och 8 då klockan ringde, slumrade bara till kortare stunder.
Mötte upp Johanna för en morgonpromenad med hundarna halv 9 så jag vaknade till liv lite efter det i alla fall.

I morgon hoppas jag att jag får sova lite mer och att det inte blir nån övertid, orkar inte med det.!
Nu är klockan mycket igen, sena inlägg blir det när man jobbar kväll.
Nu ska jag sova, natti natti!
2012-03-28 @ 00:34:42 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En eftermiddag på fjället

Det blev en skön men blåsig träningstur på fjället med hundarna igår eftermiddag. 
Tanken var att jag skulle åka från morgonen som jag brukar, men då jag glömde ringa och boka träningskort i lördags så fick jag ringa igår kl 9, när dom öppnade på macken istället. Eftersom det ändå skulle bli senare än jag tänkt så tog jag det lite extra lugnt innan vi åkte.
Vi var ute i bra precis tre timmar och fick faktiskt se en hel del fågel den här gången, kanske var det för att vi var ute senare på dagen.?
Dock blev det bara ett koplett fågelarbete på Veijta, där Nixon även sekunderade.

Nixon hade ett riktigt fint sök. Han sökte i stora fina slag (precis som mamma Arja!) och fick med sig mycket terräng. På vägen tillbaka hittade även han en singelripa, som tyvärr flög i samma sekund som han tog stånd på den.. Så himla typiskt, jag såg på honom direkt att han hade fågel i näsan, han satte sig i alla fall direkt när jag blåste i visselpipan. 

Veijta gick också riktigt riktigt bra, väldigt stort på slutet. Hon hade många chanser på fågel men lyckades som sagt bara en gång. Antingen så var dom väldigt svåra eller så var hon helt enkelt lite slarvig igår.
När vi nästan var tillbaka till bilen så försvann hon. Jag fick leta en lång stund, och plötsligt flög det upp en stor ripkull 50 meter framför mig bland björkarna, och där var även Veijta. Hon hade säkert stått där hela tiden utan att jag såg henne och så kom jag och förstörde allt med det skrapande ljudet mot skaren...

Det var en härlig dag i alla fall, och som ni ser på bilderna så var det rätt lite snö kvar, jag menar, det är ju faktiskt bara mars så det borde vara mer snö! Trist att den försvinner så fort.
Tog av mig skidorna när jag kommit upp och gick istället, mycket smidigare än att behöva ta av sig dom hela tiden vid varje barfläck. :)

Nixon (närmast) sekunderar Veijta (syns väldigt dåligt snett till vänster om Nixon)


Lite snö kvar. Det var nästan som att gå på ett höstfjäll, fast i mars. :P
2012-03-26 @ 23:45:00 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bräntbackens Naja

8 veckor :)

2012-03-24 @ 13:45:58 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag

Godmorgon! :)
Klev upp för en stund sen så jag har bara hunnit vara ute en stund med hundarna än så länge. Det stormar som vanligt här i Österåsen, så det blir nog lite städning och annat fix inomhus idag innan jag och hundarna åker in till stan.
Men först, frukost!

Ha en bra dag! :)

2012-03-24 @ 10:27:45 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Torsdag

Började gårdagen men en halvtimmes promenad med Veijta & Nixon. Det var riktigt skönt ute, men halt!!
Det var rätt lugnt på jobbet så vi fick sluta i tid för en gång skull. Man blir lite less på övertiden faktiskt, när det har blivit så mycket senaste veckorna.
Hängde med Erik och David och spelade squash också. Vi spelade nästan i 1,5 timme då vi kom dit tidigare och banan var ledig. Kan ju säga att man var trött efteråt, fy tusan vad jobbig det är - men jäkligt roligt! :)

Ikväll ska hundarna få lite egentid, promenader & träningspass har jag tänkt. Så jag hoppas jag får sluta i tid idag så jag slipper komma hem så sent.

2012-03-22 @ 09:13:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Några bilder från helgen

Mamma, TACK igen för den här helgen. Den var supermysig! ♥


Hotellrummet.
Hos Micke, Jenny & Adam.
2012-03-20 @ 22:43:08 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nykomling



Idag har vi hämtat hem vår nya lilla familjemedlem och blivande jaktkamrat, Bräntbackens Naja. :)
Kenneln finns ca 1 mil från Lycksele så vi hade en liten bit att åka. Åkte strax före 8 i morse och kom hem runt 16.30. Vi hade även med oss Najas syster Ny som skulle till Tandsbyn, hennes ägare kom hem till oss och hämtade henne här.
Inte helt vana vid att åka bil var dom. Båda spydde ett par gånger var och satt och gnällde en stund innan båda blev lugna och somnade.
Naja har börjat vänja sig vid sitt nya hem och verkar trivas. Nixon har börjat finna sig i sin nya roll som "storebror". :) Tror det är bra för honom att han inte längre är yngst, hoppas att han blir lite lugnare nu.!!
Veijta däremot hälsade bara lite i början men tycker mest det är jobbigt och vill helst inte ens kolla på valpen nu. :P Hon brukar alltid kunna bli lite småsur när det kommer en ny hund, det var likadant när Nixon kom till oss. 

2012-03-20 @ 22:23:29 Permalink Hundar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fina lilla kusin <3

Musikalen igår var grymt bra! Jag tycker ju väldigt mycket om filmen så jag var rätt säker på att jag skulle gilla det här också. Otroligt duktiga dansare och sångare, man ville bara börja dansa med själv.! :)
Efteråt gick vi på Max och åt en liten hamburgare innan vi gick tillbaka till hotellet.

Dagen började med god hotellfrukost, tog sedan bussen och åkte till Micke, Jenny och lilla Adam.
Adam fick ett par tidiga födelsedagspresenter av oss, tänk att lillkillen redan fyller 1 år nästa helg. Tiden går så otroligt fort!
Åt lite lunch innan vi gick en sväng på stan, kollade i lite butiker och så gick vi på Weines coffee och fikade. Mysigt mysigt! :)
Gick hem till dom igen och var där en stund innan jag och mamma åkte tillbaka till hotellet för att möta upp Mimmi & Matilda för middag.

Skön och mysig dag med mycket mat, låter ju som att vi inte gör så mycket annat än att äta. Men, äta bör man annars dör man! Haha :)

2012-03-17 @ 23:11:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Musikal på China Teatern

Nu har vi precis satt oss på våra platser på China Teatern mamma, Jenny, Mimmi, Mathilda och jag. Första gången jag är på musikal ikväll, Dirty Dancing ska vi se. Ska bli kul! :)

Ha en härlig fredagskväll!

2012-03-16 @ 19:29:14 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Rastlös..

Börjar bli riktigt rastlös nu, vill ut och röra mig. Är på Arlanda nu, på biljetten står det att vi ska vara framme i 10.40 så vi har en halvtimme kvar.
Har suttit och läst lite bloggar, bläddrat i en fototidning och spelat spel på mobilen.. vi glömde ju ta med en kortlek så då sitter vi med varsin telefon istället, nånting måste man ju ha att göra. Men man bli ju lite less efter en stund. :P

2012-03-16 @ 10:11:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godmorgon

Sitter på tåget nu på väg till Stockholm, lämnade alldeles precis stationen. Så om fem timmar är vi framme. :)
Nu ska vi äta lite frukost. Måste få mig lite kaffe så jag piggnar till!

2012-03-16 @ 05:56:44 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Morgonpromenad

Vilken start på denna dag. Klockan ringde 04.45 i morse. Jag började 7 även idag, men klev upp lite extra tidigt för att gå ut på en morgonpromenad. Så strax efter 5 var jag och hundarna ute, blev en promenad på ca 30 minuter. Kan ju erkänna att jag är lite småttrött nu, men det lär nog vända så jag känner mig piggare efter några dagar, för tanken är ju att jag ska fortsätta med det här, får se hur länge jag lyckas kliva upp tidigt bara.! :P
Men det är väl bara att vänja sig, för nästa vecka hämtar vi valpen så det blir nog inte så många sovmornar ett tag framöver skulle jag tro. :)

Igår kväll var vi ut och sprang. Lyckades få med mig Tobias också tillslut, efter en halvtimmes tjatande.. Haha :)
Blev ingen lång sväng, men träningsvärk har jag idag iaf..!

2012-03-15 @ 11:18:29 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0