Lite uppdatering av veckan

Känner att det är dags för lite uppdatering av veckan som gått. Har inte kunnat blogga nåt då vi fortfarande inte ha nåt internet hemma och blogg.se-appen funkar inte logga in på... Så jag passar på nu när jag är i stan en sväng.
Jag har nu jobbat på bageriet i ungefär 1,5 vecka. Det går bra, jag har börjat komma in i arbetsuppgiftern, men det är lite svårt ibland. Trivs bra gör jag också, men har var väl inte direkt lärt känna nån än, men det blir väl så småningom.

Tobias och Naja har varit i stan hela veckan och blir i stan veckan som kommer också, då han håller på med MC-kortet. Så det har bara varit jag och hundarna hemma. Vi pysslar på lite hemma, apporttränar och går fjällturer om kvällarna. Längtar så himla mycket till träningen/jakten börjar så man får släppa hundarna lös också och inte bara gå med dom i koppel. 
När det gäller apportträningen, som vi har haft lite uppehåll från ett tag igen, så går det riktigt bra nu. Nixon börjar verkligen bli duktig och förstår vad det är han ska göra och ger sig inte förrän han har hittat apporten. Han tycker det är jätteroligt och hämtar apportbocken, dummien eller ripan med glädje varje gång!  :)
Målet för i sommar är att fixa apportprovet och det tror jag inte kommer vara något problem!

2012-06-30 @ 20:40:43 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Cert nr 2

Här är resultatet från dagens utställning. Kan väl inte vara annat än nöjd efter denna helg också! :)

Excellent, CK, 2 bästa hanhund, CERT

2 år, utmärkt helhet, vackert rastypiskt huvud, mörka vackra ögon, korrekt bett, vacker halslinje m. välutvecklat förbröst, mycket bra vinklar runt om, mycket bra benstomme, utmärkt över -och underlinje, något brant kors, välutvecklade lår, utmärkta tassar, utmärkt päls och färg. Domare: Vibeke Andersson

2012-06-17 @ 20:01:03 Permalink Resultat - utställning Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lördag

Hade planerat att åka till Gällö idag, på Nedre Norra Fågelhundklubbens klubbdag. Men jag kände att jag behövde en lugn dag utan att göra nåt speciellt och bara få sova ut.
Jag hade såklart velat varit på klubbdagen också, men jag ska ju dit i morgon ändå och ställa ut Nixon på utställningen, missar dock alla roliga aktiviteter.

Jag och Veijta åkte ut till mormor & morfar i stugan igår istället.
Sovmorgon fick jag och så har jag och mormor bakat en rabarberpaj som vi ska fika nu och så blir det lite kortspelande. :)

Sen blir det middag hos svärfar och så ska jag försöka hinna ut en sväng till Frösön och besöka jobbarkompisarna på jobbets sommarfest.

Hoppas ni får en fin lördag! :)

2012-06-16 @ 15:06:08 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Helgen kunde inte ha börjat bättre!

En halvtimme innan jag fick helg så ringde telefonen och jag kunde knappt tro det när jag hörde en röst som sa: "Hej, jag ringer från Lierne Bakeri. Jag tänkte höra om du skulle vilja börja jobba hos oss?"
Klart att jag vill! Eller nåt sånt sa jag. :) så jag ska dit redan på måndag på lite info och så blir det upplärning direkt efter det, så det blir visst en heldag, jag trodde mer att det bara skulle vara nåt kortare möte.
Jag får väl veta till veckan när jag kommer kunna sluta från jobbet i stan, Kornboden skulle prata med Recall på måndag, men han trodde inte det skulle vara nåt problem att sluta redan under nästa vecka, hoppas på det!

Åh, jag är så himla glad ska ni veta!! I början av veckan så började jag nästan ge upp om att dom skulle höra av sig, jag ville det så mycket så det blev så jobbigt när det tog så många dagar, jag ville veta direkt!
Helgen hade iaf inte kunnat börja så mycket bättre. :)

Förutom en massa träning i veckan har jag även fått träffa bästa Pernilla. Det blev några timmars pratande igår kväll kan jag säga, himla trevligt!
Det går alldeles för långt mellan gångerna man ses och man säger alltid att vi måste ändra på det och ses oftare. Hoppas vi lyckas hålla det den här gången! :)

2012-06-16 @ 00:05:20 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Duktiga hundar


Tanken var att jag skulle ta med mig Veijta ut på en liten joggingrunda nu ikväll, men jag hoppade över den och hade en lugn kväll inne istället. Faktiskt riktigt skönt att inte göra nåt speciellt, förutom att det blev lite apportträning, både med Veijta och Nixon.
Dom var duktiga båda två, men jag blir lite extra glad över Nixon som verkar tycka det blir roligare och roligare för varje gång nu. :)
Har använt mest dummies, men ikväll la jag in en ripa i ugnen som ska få ligga där och torka. Så i morgon (vet inte riktigt hur lång tid det tar innan den är klar), då kanske det blir träning med ripan istället. :)

Nu blir det i alla fall sängen. Godnatt!
2012-06-12 @ 23:33:56 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag väntar och väntar

Det har varit en mindre bra dag, allt har bara känts tungt. Har varit trött i kroppen och så har jag jobbat dåligt.. Tankar som snurrar och jag har kollat mobilen och klockan om vartannat = seg dag. Är så less!
I morgon har det gått en vecka sen intervjun och jag har fortfarande inte hört nåt - suck!
Förra veckan kändes det som ett steg närmare att kunna få flytta, men nu känns det långt bort igen.
Åh, jag vill så gärna att dom hör av sig snart. Jag vill ha ett besked - ett positivt besked.

2012-06-12 @ 20:44:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tänk om man kunde få ha helg jämt.


Det blev ett pass på gymmet direkt efter jobbet idag, hann bara hem och byta om innan jag åkte dit. Grymt bra step-pass idag med en grymt bra instruktör! :)
Efter middagen körde jag lite apportträning med Nixon, lite flamsig var han allt men tillslut gick det riktigt bra. Måste verkligen komma igång med träningen igen, måste fixa apporten i sommar så vi kan starta på jaktprov till hösten. :)
Jag har även hunnit med en kort springrunda med Lea & Veijta och så har jag färgat håret på mig själv. Nu ska jag bara se till att boka klipptid nån gång så jag får bort mitt slitna och risiga hår. Frågan är bara hur jag ska klippa mig den här gången? 

Helgen gick som vanligt alldeles för fort. Det känns så tråkigt, för redan på torsdagar så börjar jag nästan gruva mig inför helgen, bara för att jag vet att dom går så fort och jag måste tillbaka till stan igen efter bara ett par dagar. Och för att sedan va här i fem väldigt långa dagar... Usch, vill inte ha det såhär längre. :´( Jag vill bo med mitt ♥!
I fredags var vi bjudna på middag hos Annelie & Frasse, vi firade Danne som tog studenten. Mysig kväll med mycket skratt - en toppenstart på helgen helt enkelt! 
Det regnade halva lördagen så det blev mest lite fix inne i garaget. Sen så blev det en fisketur på kvällen när det var finväder. Tobias fick en fin öring på 2,6 kg och jag hade kunna fått upp två till som var minst lika stora, men den ena tappade jag 3 meter från båten och den andra tappade jag 10 meter ut och då gick linan av också..
Söndagen spenderades i garaget. Vi hann regla alla väggar förutom en kort vägg till duvslaget. Jag tror vi båda kände oss riktigt nöjda med resultatet, vi är ju inte direkt några snickare. :P





Bortse från allt rat!! :P
2012-06-11 @ 23:34:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Några bilder från igår

2012-06-07 @ 19:14:49 Permalink Fotografering Kommentarer (0) Trackbacks ()


Känner mig nöjd.


Intervjun idag gick bra, det kändes bra i alla fall så jag hoppas dom hör av sig innan den här veckan är slut. :)
Fick även en liten rundvandring så jag fick se vad dom gjorde och hur allt gick till. Det var roligt att se, jag har ju bara haft en bild i huvudet hur det kan se ut, av det jag har hört. 

Åkte in till stan efter intervjun och firade moster som fyllde år, med en massa gott fika. :)
Sen har jag och Nixon hunnit med en promenad ner till sjön också. Nixon som älskar att bada, passade på att ta några simturer. Själv passade jag på att fota lite.
2012-06-06 @ 23:38:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


step-pass & promenixande.

Promenerade ner på stan direkt efter jobbet och gick på gymmet. Idag blev det 55 minuter step, ett nytt program men lätt att hänga med ändå. Jag är mycket nöjd med mig själv idag! :)
Gick hem och fick i mig lite middag innan jag tog med mig Lea och Veijta ut och mötte upp Amanda för en timmes promenad. Det regnade till en början, men sen blev det riktigt skönt. Perfekt promenadväder!
Fick avboka MRL-passet jag hade tänkt gå på i morgon då planerna ändrades lite och jag åker till Rörvattnet istället. Men jag kan ju inte säga att det gör mig nånting, har ändå ett till pass inbokat på torsdag. :)

Nej nu är det dags att sova, kan snart inte hålla ögonen öppna längre. 

2012-06-04 @ 22:57:58 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ett efterlängtat telefonsamtal.

I helgen har vi äntligen kommit igång med väggarna i garaget, murblocken är på plats, Tobias har murat klar det sista idag. Nästa helg ska vi börja regla. :)
Kan ju säga att jag har ont i armarna efter att jag blandade murbruk i lördags, igår var det hemskt jag kunde knappt lyfta armarna.. :P

För att vara måndag så har dagen gått riktigt fort och det har även varit en väldans bra dag. Jag fick ett telefonsamtal på förmiddagen som jag har gått och väntat på ett tag - från Norge! Så på onsdag ska jag på intervju på bageriet. Bara att hålla tummarna att den går bra också. JAG HOPPAS! :)

2012-06-04 @ 20:13:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En trevlig kväll - men inga björnar.

Nej, inga björnar såg vi igår. Varför ska dom visa sig när jag kommer dit liksom, dom har ju bara varit där varje dag - varje kväll i över en vecka. Men inte igår... Typiskt!
Men trevligt hade vi ändå. Det var jag och åtta jobbarkompisar som åkte ut i skogen igår kväll och grillade korv och fikade och hade det riktigt mysigt. Men det hade ju som inte gjort nåt om vi hade fått se björnarna också, det var ju det vi ville. :)
Jag får helt enkelt åka och spana efter björnar i Rörvattnet i helgen istället.

Idag är jag ledig. Hade inte sökt ledigt, jag skulle bara gå och säga till att jag skulle bli sen till jobbet idag då jag hade tid hos tandläkaren strax före 8. Och då frågade hon om jag ville vara ledig hela dagen, och det ville jag såklart! :P Det är ju inte så tokigt med en tredagars vecka, var ju ledig i måndags också.
Ska ta och städa lite nu sen blir det nog nåt träningspass med hundarna.

Här är några bilder från igår.



2012-06-01 @ 12:20:32 Permalink Fotografering Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0