Sent onsdagsinlägg!

Blev några timmars jakt på fjället tillsammans med Josefine, Lene och vorsteh´n Tasha under förmiddagen. Det var dimmigt till en början, men det lättade när vi kom upp på fjället och det blev riktigt fint i slutet av turen.
Ingen ripa såg vi idag, men hundarna gick bra! Känns kul att Veijta har börjat gå så bra nu. Hon ger inte upp längre om det inte finns nån fågel heller, utan fortsätter att söka under hela tiden man är ute. Och Nixon börjar verkligen att lugna ner sig när det gäller springandet och saktar in mer och mer och känner lukter. Så bara han kommer i mer fågel så tror jag nog han blir bra! Roligt med sällskap också av jaktintresserade arbetskamrater! :D
Och så fick jag frågan av en på jobbet idag om jag ville gå som hundförare i helgen åt ett par av hans jaktgäster, han behövde ett par hundar till, så jag tackade självklart JA! Ska bli riktigt roligt. :)
Det är på privata marker där det inte är någon som jagat än i år, så det blir spännande att se om det finns nån fler ripa där än vad det finns på statens marker.

I morgon ser jag fram emot en liten sovmorgon, jobbar natt i morgon så jag behöver inte ställa nån väckare om jag inte vill, skönt!
Blir väl lite hundträning under dagen, tänkte spåra lite med Naja bland annat. Och så blir det väl till att tvätta och städa också. Ska även försöka fixa lite med bloggen, fick höra av kusin för några dagar sen att det inte går att kommentera.. Vet inte hur länge det har varit så, men det har säkert blivit nåt när jag gjort om bloggen eller nåt. Ska försöka fixa det i alla fall!
 
2012-08-29 @ 23:54:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kyligt ute nu.

Toka!
 
Sitter och värmer mig lite med en kopp te, fy tusan va kallt det börjar bli ute nu. Det är bara ett par grader "varmt" här nu, i lördags tror jag det var 0-gradigt när vi klev upp på morgonen.
Kom hem från jobbet för en stund sen. Tiden gick riktigt fort idag men jag har varit så himla trött och haft lite svårt att koncentrera mig. 
 
Jag och Veijta var ut och jagade några timmar i förmiddags. Himla fint ställe gick vi på, jag ville bara fortsätta att gå. Hade det inte varit för att jag skulle iväg och jobba och för att jag bara hade en hund med mig så hade jag lätt fortsatt i flera timmar till! :)
Sen vet jag inte riktigt vad Veijta höll på med idag, men hon hade visst glömt bort att man både ska stå för ripan och sätta sig när den flyger.. Det var dessutom den enda ripan vi såg..! Riktigt surt.
Kanske är jag bortskämd över att hon nästan alltid sätter sig spontant när fågeln går, utan att jag varken behöver säga sitt eller blåsa i visselpipan. Jag borde helt enkelt ha tränat mer sitt med henne än vad jag har gjort, även fast jag vet att hon kan.
Så det ska jag göra i morgon! :)


2012-08-28 @ 00:08:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kvällstur på fjället


Var ut på fjället en sväng ikväll med Nixon. Kände att jag var tvungen att passa på när det inte regnade längre. Hann inte gå nån lång sväng då det började skymma, men nån timme blev det ialla fall och Nixon hittade faktiskt en ripa ikväll. Satte sig när jag blåste i visselpipan, när den flög, gjorde han också. :)

I morgon jobbar jag eftermiddag, så jag har tänkt mig en tur i morgonbitti också. Vädret såg ut att bli kanon, hoppas det stämmer också! 
Nu blir det sängen, godnatt!
2012-08-26 @ 23:15:07 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Premiären

Hade en så otroligt fin och härlig dag på fjället igår. Lite fågel hade vi dock, såg bara tre stycken och inget skjutet blev det.
När vi vaknade så var det tjock dimma utanför fönstret så vi väntade ett tag innan vi satte oss i bilen och åkte. Men när vi kom en bit efter vägen så blev det klarblå himmel och strålande sol. Dimman låg bara som ett lock över sjön, så vi blev lite lurade, men det blev en riktigt fin dag! :)
Veijta går riktigt bra nu, och går bara bättre och bättre utöver dagen. Så i höst bli det nog debut i segrarklassen på jaktprov för oss, om hon inte börjar löpa mitt i jakten/jaktprovssäsongen vill säga.
Nixon springer på som vanligt. Tror han tog ut sig i första släpp för han verkade lite trött resten av dagen, men det kanske är bra på ett sett, för han sprang i ett lugnare tempo sen och stannade faktiskt upp och hade lite markeringar. 
Idag har regnet öst ner precis hela dagen, så det fick bli en innedag idag.. Men nu har det faktiskt slutat och det ser ut som det skiner upp över fjällen, så det blir kanske en kvällstur istället. 

Jag har för tillfället ingen systemkamera då den slutade fungera för några veckor sen. Så ni får stå ut med mobilbilder nu ett tag framöver.

 Veijta står för fågel. :)
 
 
2012-08-26 @ 18:47:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Redo för ripjaktspremiären :)

Jaktkorten är köpta, kängorna är insmorda och ryggsäckarna är packade - för i morgon börjar ripjakten. :)
Det märks på hundarna att dom känner på sig att det är nåt på gång. Veijta speciellt, hon är nog lite rädd att inte få fälja med, hon följer efter mig vart jag än går. :P
Vi var till stan idag och köpte jaktkort och det var ripjägare överallt. Jag har aldrig sett så långa köer på Landbys nån gång tidigare. Det är många som ska jaga häromkring under helgen och halva veckan som kommer, men slutet av veckan och nästa helg ser det mycket lugnare ut.
Ikväll har vi ätit god buffé uppe på hotellet tillsammans med Annelié och Frasse. Röding, potatis och gräslökssås blev det bland annat , himla gott var det. Och väldigt trevligt! 
 
Har köpt ny bil idag också, vi är riktigt nöjda! Visst är den fin? :)





2012-08-24 @ 23:46:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En kväll med hundträning

Igår var det en sån extremt tråkig dag då man inte hann mer än att jobba, laga och äta middag innan det var dags att hoppa i säng. Eller jo, dammsuga hann jag också innan jag lagade mat, men ingenting med hundarna.
Idag däremot åkte jag lite tidigare från jobbet, så ikväll är det bara hundträning som gäller! :) Naja har fått sig ett träningspass och nu ska jag ut med Veijta. Sen ska jag och Nixon åka och se om vi kan hitta nån fågel innan det börjar skymma.

 
2012-08-22 @ 19:09:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tur i skogen med Veijta

Jag och Veijta gick en tur i skogen tidigare ikväll, bara hon och jag. Älskar att se lyckan i hennes ögon när hon ska få följa med mig ut själv, utan att nån av dom andra hundarna är med. Hon tar aldrig förgivet att hon ska få följa med, som Nixon gör (han tror alltid att han ska få följa med, så fort man ska gå ut). Hon står alltid bara lugnt och väntar, tills man säger Veijta, varsågod! Då jäklar blir hon glad och bara flyger ut genom dörren och sen vet hon inte riktigt vad hon ska göra, för hon bara springer fram och tillbaka och hoppar omkring, haha. :)

Sitter just nu med min andra kopp te för ikväll och fortfarande med en massa varma kläder på mig, men blir som inte varm. Är fortfarande lika frusen som tidigare... Hoppas jag inte håller på att bli sjuk bara!
 
2012-08-20 @ 22:43:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Höstigt ute idag.

Vilket höstväder det är ute idag. I morse vaknade jag till regnet som smattrade på rutan och så blåste det jättekallt. Just nu sitter jag här med ulltröjan på och dricker en stor kopp te, blev så frusen nu när jag kom hem från jobbet. Det är fortfarande mulet och ruggigt ute och det är dimma över fjällen.

Den här veckan tror jag kommer bli en riktigt bra vecka. Jobbar bara fyra dagar (helt okej, är ledig på fredag. Och till helgen blir det jakt. Fågeljakten börjar ju på lördag, gud så jag längtar! :D
Synd bara att det är dåligt med fågel på många ställen i länet i år. Små kullar och sent födda kycklingar gör att länsstyrelsen har beslutat att begränsa ripjakten i hela länet, det är även helt avlyst på nåt område i Härjedalen..
http://www.lansstyrelsen.se/jamtland/Sv/nyheter/2012/Pages/begransad-ripjakt-pa-grund-av-for-fa-och-for-sent-fodda-kycklingar.aspx

Även fjällträningen och provet som Nedre Norra fågelhundklubben skulle ha haft i helgen, blev inställt.

http://www.lansstyrelsen.se/jamtland/Sv/nyheter/2012/Pages/prov--och-hundtraningen-pa-renbetesfjall-i-jamtlands-lan-ar-installd.aspx


2012-08-20 @ 16:11:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Värsta åldern.

Naja är just nu i, enligt mig, den värsta åldern på en unghund. Hon är nu 6,5 månad och i en riktig trotsålder! Hon har slutat lyssna och skiter i allt man säger.
I morse när jag kom hem från jobbet så släppte jag ut alla tre hundarna så dom fick kissa innan jag hade tänkt gå och lägga mig. Det brukar gå rätt så snabbt, men inte idag. Veijta och Nixon kom tillbaka när dom var färdiga, men inte Naja.. Jag ropade och visslade men ingen Naja kom. Hon brukar inte dra så långt, hon håller sig mest bara lite i skogen nedanför huset. Jag tänkte att om jag väntar en stund så kanske hon kommer, så jag gick in och gjorde i ordning lite frukost.
Efter en halvtimme hade hon fortfarande inte kommit tillbaka. Gick ut och letade i skogen, gick efter vägen vid vattnet och ropade och visslade. Gick upp vid campingen och efter vägen, men ingen Naja.
Efter ca en timme så fick jag äntligen syn på henne ute på bron till en stuga en bit bortanför vårat hus. Ropade på henne och hon står bara kvar och ser på mig och viftar på svansen......... J*kla hund!
Men tillslut så kom hon till mig. Finns det nåt mer irriterande än en hund som inte lyssnar?
 
Ännu mer träning, för inkallning ska hon kunna. Hon ska kunna vara lös här hemma precis som Veijta och Nixon. Det är bara att tjura på och inte ge upp!

Annars var det en himla fin morgon! :)
2012-08-16 @ 14:33:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hösten närmar sig.

Tog med mig Veijta på fjället och plockade lite hjortron tidigare. Det fanns mycket, men dom flesta var inte mogna än. Men några mogna bär hittade jag i alla fall.
Ser att det börjar komma gula blad på träden också. Hösten närmar sig! :)

2012-08-15 @ 20:08:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bilen är tillbaka

Det gick förvånansvärt bra att jobba natt måste jag säga. Det var bara dom två första timmarna som var lite jobbiga, kände att jag inte riktigt hade vaknat efter att ha sovit några timmar innan jag började, så jag hade lite svårt att hänga med ibland och glömde saker som jag annars brukar veta. Men efter att jag fått i mig lite kaffe och en macka på första rasten så gick allt mycket bättre sen! :P

Tobias hade ingen bil med sig när han kom hem igår, det var tydligen fel på spännaren till remmen också så dom hade varit tvungen att köpa hem en sån. Men nu är den fixad i alla fall, har varit och hämtat den nu för en stund sen. Hoppas den håller nu! :)
Nu ska jag stöka undan lite här innan det blir en liten tur upp mot fjället. Tänkte se om jag kanske hittar lite bär eller svamp.

2012-08-15 @ 14:45:19 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag

I natt skrev jag att jag skulle göra lite nytta här hemma idag, det vet jag väl inte om det har blivit så mycket av. Tvättat och dammat lite är väl den enda nytta jag har gjort. Och tränat Naja förstås. 
Sen har jag även bakat lite nu i eftermiddag. Hittade ett recept på blogg.se´s startsida, på Penut butter Mississippi Mud bars, som jag bara var tvungen att testa. Dom såg riktigt goda ut i alla fall, men jag har inte smakat dom ännu, men ska göra det nu efter middagen.

Tobias kommer hem ikväll också, får se om han har en fungerande golf med sig eller om den är kvar på verkstan. Hoppas den är fixad, för då ska jag och hundarna åka upp på fjället och gå en tur i morgon. :)
Men nu blir det några timmars sömn innan det är dags att jobba.

2012-08-14 @ 18:46:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Godnatt

Kom hem från jobbet för en stund sen, har varit ute med tre överlyckliga hundar och ska alldeles snart hoppa i säng.
Imorgon får jag sova hur länge jag vill, behöver inte ens ställa nån väckare, jobbar nämligen natt i morgon så jag börjat inte förrän 00.00. :)
Så i morgon, eller rättare sagt senare idag, ska jag se till att göra lite nytta här hemma. Efter att jag har sovit!

Godnatt!

2012-08-14 @ 03:22:11 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()


Måndag

 

Finväder här i Rörvattnet idag, det börjar dock dra in lite moln, men det har varit helt blå himmel hela förmiddagen och runt 20 grader, skönt! :)
Blev lite sovmorgon idag också, vaknade en halvtimme innan klockan skulle ringa så jag kände det var bäst att kliva upp då. Annars blir man ju bara tröttare när den väl ringer, om man har somnat om.
Ska ta och hänga tvätten och göra i ordning mat och fika inför kvällen, sen är det dags att åka på jobbet.

Ha en bra dag allihop!  
 
2012-08-13 @ 14:16:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stressig dag igår

Fy tusan vilken stressig dag det blev igår. Planen var ju att jag skulle åka in till stan och lämna Lea till mamma & pappa, gå en sväng på stan, handla och träffa Pernilla. Men då biljäveln gick sönder igen så blev det ju inte alls så...
Tobias kom och bogserade mig till Föllinge, där lämnade vi bilen och dom ska fixa den på verkstan där, nu i början på veckan. Hann i alla fall bara in till stan, lämna Lea och sen åka och handla mat innan jag var tvungen att åka tillbaka igen då vi var bjudna på middag på Björnrun.

Kvällen blev i alla fall bra och vi fick grillat vildsvin till middag, riktigt smarrigt! Jag gjorde mitt bästa för att hålla ögonen öppna under kvällen, var så himla trött, tråkigt att va det när man är bortbjuden på middag. Kom väl hem strax efter två nån gång i natt, vilket resulterade i att vi sovit bort halva den här dagen. :P
Ett lass med ved har vi i alla fall hämtat hem och så har vi intervalltränat hundarna och tränat inkallning med Naja, mer än så har det inte blivit idag. :)

 
Middag i mysiga växthuset på Björnrun. :)


2012-08-12 @ 22:31:23 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0