Till fjälls

Igår trotsade vi blåsten och åkte till fjälls och tränade hundarna. :) Enlig bydalens väderprognos (man ringer till en telefonsvarare) så skulle det vara 12 m/s på fjället, men det var det inte när vi kom dit. Det blåste, men inte så farligt. Några fina timmar fick vi i alla fall, och vi så en del ripor. En kull lättade en bra bit framför oss, sen så stod Veijta för några ripor i en annan kull. Vi såg även en orre. :)
I natt har vi sovit 11 timmar, jag känner mig riktigt utvilad och nu ska jag alldeles snart i väg på jobbet. Dags för en kvällsvecka.. men det känns faktisk helt okej!
Ha en bra dag! :)

2011-01-31 @ 11:25:11 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


...

Här är en annan anledning till varför jag är så irriterad:
Såhär blir det bara man råkar glömma en bajspåse utanför porten.. Det var inte direkt meningen att jag skulle glömma den där.
Och att det står "Ta ansvar som hundägare, Tack", gör mig arg. Vi är så jäkla noga med att alltid plocka upp efter hundarna och vi ser till att dom inte kissar innan vi har kommit ut från själva gården. Men ändå så får man skit (passande ord!) för en sån här sak.
JAG BLIR GALEN!
2011-01-27 @ 23:01:09 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Trött och irriterad!

Usch vad jag känner mig less just nu, på allt. Trött och irritera, kanske för att jag fortfarande inte har ätit nån middag.
Jobbade över 1 timme idag, sen åkte jag och Louise till Djurmagazinet där jag köpte en sele till Nixon och lite "riktiga" bajspåsar. Kanske lite väl tidigt att köpa en sele åt honom då han förmodligen kommer växa lite till, men i helgen ska vi äntligen till fjälls igen och träna hundarna och eftersom jag tänkte ha lina på Nixon så blir det bäst om han har sele, det blir inte lika mycket trassel då!
Är jäkligt sugen på att börja dra lite med honom också då han har så himla mycket energi, men han är lite för ung för det så jag väntar nog ett tag.
Ett body pump-pass har jag också varit på ikväll. Skitjobbigt! Det känns verkligen att jag inte har tränat såhär på länge, är helt slut i kroppen. Kommer inte bli roligt i morgon... Får se om jag hinner med nåt pass i helgen, annars blir det nog, förutom att träna hundarna på fjället, en tur i skidspåret. :)
Nu ska jag äta, gå ut med hundarna och sen SOVAAA!!
Liten Nixon på jakt i höstas :)

2011-01-27 @ 21:46:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Träningsvärk i morgon??

Idag blev det träning på gymmet med Pernilla efter jobbet. Step stod på schemat, något jag inte har gjort på typ ett år, så lite ringrostig var jag allt. :P Det tog en bra stund innan jag kom in i alla steg som man ska göra. Det var inte långt ifrån att jag gav upp, men efter att ha stått och trampat, snurrat och kolla på dom framför så satt det till slut. :)
Man får dock inte tänka för mycket, för då tappar man bort sig, hihi. :P
Trött var jag efter passet i alla fall, men det var riktigt skönt - och roligt såklart!
I morgon blir det body pump, det ser jag fram emot just nu. Frågan är om jag fortfarande är lika sugen i morgon då jag förmodligen har en hel del träningsvärk, men det ska jag skita i, för till gymmet ska jag!
Även ett hundträningspass ska hinnas med i morgon, både med Veijta och Nixon.
Nu ska jag sova, upp tidigt i morgon då jag ska börja 7.30.... :O
Godnatt!
2011-01-26 @ 22:57:57 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Golds Gym

Idag efter jobbet blev det en sväng på stan. Handlade lite bra-att-ha-grejer och lite kläder.
Sen gick jag och skrev in mig på golds gym. Så nu ska jag äntligen börja träna igen, det blir nog mest pass för min del, bl a. body pump och step. :)
Jag skulle ha dammsugit och handlat ikväll också, men jag tror faktiskt inte jag orkar. Det får nog bli en lugn kväll istället, fortsätta kolla på Sofias änglar innan jag gör mig i ordning och går och lägger mig.
2011-01-25 @ 20:33:04 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kvällsträning

En bra måndag har det varit, trots regn och halka... Vi har hunnit med rätt så mycket efter jobbet. Tvättat, tränat hundarna och druckit te framför tvn! :)
Hundträningen gick riktigt bra, jag tränade Nixon och Tobias tränade Veijta.
Med Nixon tränade jag mycket sitt med störning och linföring/fritt följ. Perfekt störningsmoment när man är två och har två hundar, inte alltid helt lätt att sitta stilla när Veijta gick förbi kan jag säga. Men har var riktigt duktig ändå. :)
Veijta fick träna fot och apport, och som vanligt så är hon ju duktig min lilla pärla! ♥
Nu ska jag sova, i morgon är det löning. Behöver jag säga att jag har längtat?? :P
Så i morgon ska jga skriva in mig på Gold´s Gym och börja träna mig själv lite också, något som verkligen behövs!
Godnatt!
2011-01-24 @ 22:56:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Strömavbrott

Snön fortsätter att vräka ner, och vi har strömavbrott. Ingenting fungerar, men det är tur man har en bärbar dator! :P
Grannen kom precis och ringde på, hon frågade om vi också hade problem med tv-kanalerna. Vi får inte ens igång tvn, men det gör inte mig nåt. Jag känner mig lite mer orolig över att kyl och frys inte är igång...!
2011-01-23 @ 11:35:50 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


En helg med mina fina

Äntligen kom jag in här på bloggen. Har haft lite problem med det några dagar, då det bara kommer upp nåt i stil med webbsidan kan inte visas efter att jag har loggat in.

I torsdags kom Carro till stan, så det blev en lite lättare middag när vi kom hem hit och sen bakade vi en kaka och fikade senare då även Malin och hennes lilla hund Pontiac kom. Blev en hel del prat, såklart mycket hund! :)
Efter jobbet i fredags så plockade jag upp Carro och så åkte vi en sväng till Mio där Pernilla väntade. En taklampa till vardagsrummet inhandlades. Har gått och väntat i 2 veckor, på att dom skulle få in dom i svart.
Gårdagen börjades såklart med en sovmorgon. Sen tog Tobias med sig Veijta på en skidtur och jag och C gick ner på stan där Emilie väntade. Roligt att få träffa henne igen, nästan ett år sen jag träffade henne sist.
Efter stan fixade vi oss lite och satt och drack lite gott och pratade en bra stund innan vi åkte ner till stan och åt.
En riktigt trevlig helg med mina fina ♥
Synd att du inte var med Lisa!
2011-01-23 @ 01:03:58 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Skidpremiär - på riktigt!

Ikväll var det riktig skidpremiär för mig och hundarna (Lea och Veijta). Jag vet inte om jag kan räkna lördagens skidtur på isen som nån träning egentligen, då det var så slaskigt på isen så man knappt kunde åka. Annat var det i elljusspåret. Där gick det undan kan jag säga! :)
Det blev en runda på 45 minuter, från Remontagen till Spikbodarna. Inte jättelångt direkt, men fullt tillräckligt för 3 otränade!!! :P
Får väl ta och öka den rundan lite eftersom.
Medan vi åkte skidor fick Nixon vara hos mamma och pappa. Funderade först på att kanske ta med honom så ha fick springa lös. Men jag ångrade mig, och tur var nog det, för det var en hel del folk som var ute och åkte.
Det får väl bli ett rejält träningspass för honom i morgon eller nåt, så att han också för bli lite trött. :P
2011-01-18 @ 22:18:26 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Lång dag

Jag gick inte och sov nåt mer i morse. Det blev lite apportträning inne med hundarna istället. :)
Bara lite håll-övningar och att dom fick gripa apporten. Det var även första gången jag tränade apport med Nixon, och jag måste säga att han var riktgit duktig. Den biten kommer vi nog inte att ha några problem med i alla fall. :P
Sen blev det en sväng till stugan för lite skidåkning. Det var riktigt blött och slaskigt på isen, så det blev ingen lång tur. Men nästan 1 timme fick dom springa i djupsnö, så lite trött var dom allt när vi kom hem. Till och med Nixon!
Har även hunnit med lite matlagning och städning sen jag kom hem, och nu sitter vi i soffan och kollar på Fångarna på Fortet och äter godis.
Lea älskar att gräva! :)

2011-01-15 @ 21:07:57 Permalink Fotografering Kommentarer (2) Trackbacks ()


Sova eller inte sova??

Har varit vaken sen 06.15 då jag skjutsade mamma, pappa och pappas jobbarkompis till ICA Maxi (dom skulle åka på nån resa med pappas jobb). Så nu är Lea här, hon ska va här till i morgon. :)
Tobias åkte precis till h-dal för att jaga lite toppfågel. Och jag kan inte bestämma mig om jag ska lägga mig och sova en liten stund till eller om jag ska vara vaken och göra nåt vettigt...
Jag ska i alla fall ta med mig hundarna ut till stugan lite senare och åka lite skidor!
2011-01-15 @ 08:15:15 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tindra har flyttat...

Sen vi flyttade in i lägenheten har Tindra inte verkat trivas så bra. Hon var dålig i magen i flera veckor och hon har varit väldigt stressad, säkert mycket för att man blir arg på henne när hon hela tiden ska hålla på å skälla på alla ljud hon hör.
Dessutom så fick Tobias inte längre ha med henne till jobbet, då det blir så mycket hundhår i bilen och i baracken, så igår kväll fixade vi en annons på blocket där vi hade som krav att hon skulle komma till ett bra hem på landet.
Det var många som ringde. Men hon har nu flyttat till Tänndalen och bor nu på en kennel, tillsammans med några gordon settrar och finsk spetsar. :)
Det kommer såklart kännas väldigt tomt här hemma nu utan Tindra, även om jag har tyckt att hon är riktigt jobbig många gånger. Men samtidigt så är hon världens góaste jämthund!!!
Jag tror i alla fall att hon kommer få det superbra i sitt nya hem, med en massa träning och jakt!


2011-01-13 @ 18:45:34 Permalink Hundar Kommentarer (4) Trackbacks ()


Hejdå stressklump

Har precis kommit in efter en timmes kvällspromenad med Tobias och hundarna. Det var riktigt skönt att komma ut lite, istället för att bara ligga i soffan hela kvällen.
Det har varit en bra dag, helt utan stress. Inte ens en sekund har jag behövt stressa.
Jag kände mig så lätt på nåt vis när vi var ute. Och glad. Jag tror att stressklumpen som jag har haft i magen hela hela hösten/vintern börjar försvinna!
Nu ska jag nog göra mig i ordning och sen slänga mig ner i soffan framför tvn en stund innan det är dags att säga godnatt. :)
Jag & Veijta 07
2011-01-10 @ 21:20:57 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vårväder

Idag är det verkligen vårväder, blå himmel och sol och bara ca 5 minus! Tobias hade tänkt fara iväg och jaga toppfågel idag, men det regnade nästan igårkväll och så skulle det bli snö när vi kollade vädret så det blev inte..
Men nu är det iaf kanonväder, vi har städat hela lägenheten (men julen är fortfarande kvar några dagar till :P). Nu ska vi iväg med hundarna en sväng så dom får springa lite och sen får vi besök av mormor och morfar.
2011-01-09 @ 12:51:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kort arbetsdag

Idag blev det en kort dag på jobbet. Jag började 12 och blev hemskickad 16.30 för att det fanns för lite att göra.
Skönt på ett sett, men när man tänker på att man jobbar 4 timmar mindre (8 timmar, om man räknar med i onsdags då jag också blev hemskickad tidigare) så känns det inte alls lika bra. :S
Men, det lär nog bli en del övertid här framöver ändå. Så jag får nog ihop mina timmar tillslut!
En riktigt rolig sak är i alla fall att Pernilla har fått tag på en lägenhet här i stan, inte alls långt härifrån, och flyttar in i början av februari. GILLA! :)
2011-01-07 @ 17:52:31 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0