Fan fan fan!

Jag har blivit förkyld. :(
Jag får bara inte bli förkyld nu, eller på ett sätt så är det väl bra om det bryter ut riktigt nu i stället för att jag ska gå och vara småförkyld en längre tid.
Nästa vecka åker jag till Norge med pappa och Veijta, ska nämligen starta Veijta på jaktprov fredag och lördag på Dovrefjellprøven. Och det får jag bara inte missa!!! Måste vara frisk då.

Hata att vara förkyld/sjuk....



KRYA PÅ MIG!
2010-03-31 @ 12:07:41 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Lady Gaga ft. Beyoncé - Telephone

Ni har väl inte missat Lady Gagas och Beyoncés nya låt? :)

2010-03-30 @ 14:00:00 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Tisdag

Idag är jag på riktigt bra humör. Känner mig för en gång skull ganska utvilad, men det är kanske inte så konstigt då jag sov 12,5 timme i går natt och 11,5 timme i natt...

Jag har även en galen hund som, oftast, gör mig glad. :) Nu när jag var ut med henne så släppte jag henne som vanligt upp efter vägen så hon kunde springa lite på åkern. Hon sprang som en tok fram och tillbaka i full fart. Man skulle kunna tro att hon aldrig har fått vara lös tidigare, hehe. :P Blir nog lite skidåkning med henne i spåret uppe i Björnen senare i eftermiddag, men först lite klickerträning tror jag.


Min tokiga lilla Veijtis, vad skulle jag göra utan dig? <3


Ha en bra dag allihop! KRAM<3

2010-03-30 @ 11:50:34 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Arn - tempelriddaren

Tanken var att jag skulle ta det lugnt idag, men efter nästan 3 timmar inne så blev jag lite rastlös. Diskade och stack sen ut och joggade i 45 minuter med Veijta. Riktigt skönt att springa igen, det är något jag har tänkt göra i några veckor nu men det har inte blivit av.

Nu sitter jag och kollar på Arn som går på tv4, håller även på lite med Front Page, fixar lite med hemsidan (som jag har hållt på med i några år nu). Hoppas på att kunna lägga ut den på internet snart, har liksom inte fått till det tidigare... men nu jäklar! :)



2010-03-29 @ 20:22:55 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Du och jag, Veijta


Du och jag, Veijta!


Sitter just nu och äter brunch - ägg och bacon, MUMS!  Jag är ledig idag så det blev en lång sovmorgon. Vaknade 12.45 och kände att det kanske är dags att kliva upp. Har sovit 12,5 timme i natt... men antar att jag behövde det.
Tanken är att ta det lite lugnt idag (för en gång skull!), kolla lite på film, gå en promenad med Veijta och kankske även dammsuga lite, vilket verkligen behövs!

2010-03-29 @ 13:39:38 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Dom gör det igen!

Ännu en lyckad jaktprovshelg.
Uffe startade idag både Nikki och Kexet i segrarklass på provet i Rörvattnet. Och som vanligt med strålande resultat. :P
 
Fjellstårsas Walrhona
"Nikki" 3 SKL och Fjellstårsas Kw Kexet 5 SKL

Stort GRATTIS Uffe! :)


Uffe, Nikki och Kexet





Rörvattnets SKL idag

1 SKL CERT Åshöjdens Camaron, Ewa & Sten Storm
2 SKL CK Norrlands Guidens Gasa II, Niklas Sundberg
3 SKL Fjellstårsas Walrhona, Ulf Andersson
4 SKL Björkvattnets Simsalabim, Roland Ohlsson
5 SKL Fjellstårsas Kexet, Ulf Andersson
6 SKL Ohlsmyrens P Wild Thing, Roland Ohlsson

 

2010-03-28 @ 19:14:43 Permalink Resultat - Jaktprov Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grattis


G R A T T I S   P Å   F Ö D E L S E D A G E N 
 
 K A R I N !   :)





 

2010-03-27 @ 22:30:05 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Bra dag på fjället

Idag har jag och hundarna varit i Gräftåvallen och tränat. En riktig kanondag har vi haft! :)
Fint väder och perfekt före. Jag har aldrig sett hundarna gå så bra som dom gjorde idag. Veijta har inte varit den som går speciellt stort, men idag... Vilken fart! En massa terräng fick hon med sig och det blev två fina fågelarbeten. 2 stycken rip par. :)
Lea går bara bättre och bättre hon också, med tanke på att det inte har blivit jättemycket träning för henne den senaste tiden så är jag riktigt nöjd med henne idag, men hon hittade tyvärr ingen fågel.
Dock så måste jag finslipa lite på dressyren på både Lea och Veijta, men det är inget man gör när man är på fjället så det får jag göra nu när jag är hemma i stället. Lite apportträning har det blivit i alla fall, och det måste jag börja träna på mer också.
Nu ladda vi inför Dovrefjellprøven! :)

Bilder från idag:





Dagens första ripor hittade Veijta :)


Lea väntar medan Veijta apporterar


Fikapaus!


Veijta i stånd på ripa, fick tyvärr ingen bild från sidan... :P


Bilderna från skogen igår:


Räcker ut tungan :P


Lea. Riktigt skitföre var det i skogen igår.. :( Tungt för hundarna.


Veijta. Dom kämpade på riktigt bra i djupsnön ändå.


Ett av dom äldre älgpassen :P


Sötaste. I vindskyddet innan vi åkte tillbaka till bilen :)

2010-03-23 @ 18:08:40 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jaktprovs resultat


S T O R T   G R A T T I S   T I L L 

U F F E   O C H   F J E L L S T Å R S A S   W A L R H O N A 

S O M   I D A G   T O G   1 VK    

P Å   P R O V E T   I   M E R Å K E R.


Ni är så himla BRA! :)



Fjellstårsas Walrhona
"Nikki" och Uffe



Uppdatering:

Uffe och Nikki kom även 3a i VK-finalen på söndagen. :)
Än en gång stort GRATTIS!

2010-03-20 @ 19:26:21 Permalink Resultat - Jaktprov Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fredag

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Veckorna går så himla fort. Jag kan inte riktigt förstå att det bara är 4-5 veckor kvar av säsongen, den började ju nyss...
Den här veckan började med 3 dagar ledigt. Det blev slalom måndag, tisdag och sen utgång i tisdags kväll. Först "för-förfest" på Garaget 3 och sen förfest på Blåkulla innan vi åkte in till Bygget. Riktigt skoj! :)
Efter en låååååång sovmorgon i onsdags så blev det även skidåkning med hundarna i spåret uppe i Björnen.

Ser redan fram emot nästa vecka när jag även då är ledig måndag, tisdag, onsdag och då blir det stan och lite hundträning om vädret tillåter.

För en vecka sen beställde jag några canvastavlor från extrafilm.se, som jag fick med posten idag. Riktigt fina är dom och jag är verkligen supernöjd!


Halvdålig bild, dom är finare i verkligheten! :P


 

 

När vi kom in på kontoret i morse så såg vi den här stackars hängda hamstern (eller vad det nu är)... hehe :P


 
Jag var kaxig mot en vaktis

2010-03-19 @ 22:27:02 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Skön dag

Äntligen är jag ledig igen. Har känt mig tröttare än någonsin de senaste veckorna och idag fick jag verkligen sova ut.

Dagen började alltså med en låååång sovmorgon. Sen tog jag bussen med Alexis till Duved där vi mötte Emilie och Mathias. Börjar tycka det är riktigt roligt att åka slalom igen nu, även om jag känner mig jäkligt osäker när backarna är branta och isiga. Fick även byta skidorna till ett par som är lite kortare, så nu är det lite lättare att svänga. :P
Sen blev det sen lunch/tidig middag på Tegetornet - och där har dom den godaste pizzan upptäkte jag idag. :)

Löningsdag idag också, JIPPI! :D


Emilie, Alexis och Mathias

 
Alexis


Och jag :P

2010-03-15 @ 23:58:13 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Valpar



Nu kommer det små valpisar :)



Uppdatering:

11 små valpar blev det  :D








2010-03-14 @ 19:36:23 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sandra from Sweden :)

Har varit barnvakt till Martin och Kristina en stund ikväll, och satt och läste nr 2 av den norska tidningen Fuglehunden. Det står nämligen om träffen för dom röd-vita settrarna, som var på Hjerkinn i somras när jag var där. :) Det är ju lite roligt också att jag står med i texten. :P





Fuglehundsportens Mekka
Hovedforemålet med samlingen var å få praktisk jakttrening og - dressur. Få steder egner seg bedre til dette enn "fuglehundsportens Mekka" på Hjerkinn. Sentralt och vakkert plassert midt i Skandinavia, omkranset av kanskje Norges beste rypeterreng på alle bauger og kanter, og med et yrende og engasjerende fuglehundmiljø året rundt. Nytt av året var nyåpnede Hjerkinnhus Hotell, en tidligere forsvarsforlegning som tilbyr overnattning både for to-og firbeinte. Her innkvarterte vi oss, og med stor kinosal til disposisjon samt store tilligende utendørs arealer med dispensasjon fra båndtvang, lå forholdene meget godt til rette både for teoretisk og praktisk trening.

Dream Team
Hovedinstruktør Elin Wittusen la til rette for et skreddersydd opplegg hvor treningen ble tilpasset de enkelte hundene og førernes nivå. Med seg på laget hadde hun instruktører og medhjelpere som Johan B. Steen (rypeprofessoren), Jørn "hundehviskeren" Presterudstuen, Remy Skar, Ludvig Gråterud, Lars Tangvik, Svein Bø, Hilde Kvithyll, Brynjar "duegutt" Joakimsen, Ivar, Sandra from Sweden for å nevne noen.

Aja, det där är dom två första styckena. Jag känner inte att jag orkar skriva alla 17... och ni kanske inte är speciellt intresserade av att läsa 2,5 sidor från en norsk hundtidninge heller... hehe :P


KRAM <3

2010-03-11 @ 22:13:39 Permalink Hundar Kommentarer (0) Trackbacks ()


Grattis kusin!


G R A T T I S   L I S A

P Å   16 - Å R S D A G E N!


H O P P A S   D U   F Å R   E N   B R A   D A G!

 

 


K R A M <3

2010-03-10 @ 07:07:42 Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Tisdag

Usch vad dagarna går fort! Det var nyss lördag och jaktprov, söndagen liksom bara flög iväg och måndag likaså. Och nu sitter jag här, tisdagkväll...
Det är ju vecka 10 och sportlov nu - dock inte för mig... :( Men jag har i alla fall varit ledig både igår och idag, och besök har jag haft också, bror och kusiner har varit här sen i söndags. Det var roligt och trevligt, även om saker inte alls blev som planerat. Det var tänkt att vi skulle ha åkt slalom igår, men så blev det inte pga att det stormade och regnade ute, så det blev byn och Åre chokladfabrik i stället.
Idag var i alla fall jag och Tobias iväg och åkte lite slalom, men det blev bara ett par timmar för mig. Jag har ju inga skidglasögon så jag såg i stort sett ingenting när jag åkte eftersom jag fick alla snöflingorna i ögonen. Det var även jättelånga liftköer - skitjobbigt! Men men, det är så det är.
Jag är i alla fall glad att jag hängde med en stund för jag måste verkligen börja åka lite mer.
Nu har dom åkt hem igen. Tråkigt! Men jag hoppas ni kommer hit snart igen, och då får vi hoppas på bättre väder också.



Tobias, Veijta, Pontus och Lisa


Nu blir det sängen, för Sandra är såå TRÖTT!!
God natt, god natt!

 

2010-03-09 @ 22:52:33 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0