Ändrade planer

Har lite ändrade planer när det gäller hemresa.
Åker hem 30 augusti istället för den 15, då jag
ska starta på jaktprovet här den 27-29 augusti. :)

2010-07-31 @ 13:40:38 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Vila i frid älskade Zimbad

Några jobbiga dagar har det varit här på Hjerkinn i veckan. I måndags kom nämligen Zimbad (Leas pappa) tillbaka till Elin. Han har bott hos några andra ett tag då det har varit några tikar här som har löpt.
Tråkigt nog så var det inte samma Zimbad, som jag är van att träffa, som kom tillbaka. Den här gången var han sjuk. Troligtvis så var det prostatacancer han hade fått.
Då han var 10 år så bestämde Elin idag att han skulle få somna in. Och även om jag gråter nu när jag skriver det här så tycker jag att det var det bästa hon kunde göra för honom. För det är bara jobbig att se ett djur må så dåligt som han faktiskt gjorde.

"U S"   Z I M B A D   -   K U N G E N   A V   D O V R E  :)


Men jag vill inte minnas honom såhär, som den Zimbad som var sjuk och inte mådde bra.
Jag vill minnas honom som den fina och goa hunden som han faktiskt var.
Han "smilade" när man pratade med honom och när han var glad och se en.
I hundgården var han KUNG. Och trots att han var så stor och stark så bråkade han aldrig med andra hanhundar.
 Jag har träffat många snälla hundar, men Zimbad måste nog vara en av dom absolut snällaste. Det fanns absolut inget ont i den hunden. 
Min nästa hund blir nog en hanhund, och det är tack vare Zimbad.

Sov gott vännen!
 

2010-07-31 @ 00:00:32 Permalink Hundar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Onödigt inlägg

För ungefär en halvtimme sen, när jag satt uppe hos Elin så kom det plötsligt in en man i stuen. Jag kände igen honom, men kunde bara inte placera honom riktigt.. I alla fall så ser han på mig och säger: Hej, tack för sist! Så du är här igen du?! Jag bara svarar lite osäkert Ja, det är jag... Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga, det blev så himla konstigt. Antar att jag såg ut som ett ?
Jag hatar verkligen när man träffar nån man vet att man har träffat förut, men som man ändå inte kan placera.

Lite onödigt inlägg kanske :P 

2010-07-21 @ 18:33:10 Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()


Morsoma historier :)



Är nere i min lilla hytta nu och ska snart krypa ner i sängen, ska upp tidigt och jobba i morgon. Får se om jag får nån plats i sängen där det för tillfället ligger två hundar, en svart och en röd, som ta upp en stor del... :P
Veijta är smart, för hon har lagt sig i den mindre sängen, "hundsängen" och har den just nu helt för sig själv. :)
Ikväll var vi "bara" 16 stycken till middag, eller nåt sånt. God lasagne åt vi, och jordbœr till dessert. Som vanligt blir det en massa prat efter middagen också, så jag har suttit och lyssnat på när Elin berättar sina roliga historier från när hon var ung och när hon började med irsk setter. En del har jag hört mååånga gånger förut, men det är alltid någon man inte har hört tidigare. :) Det är alltid lika roligt att höra i alla fall. :)

Lite träning på fjället har det blivit också, både igår och idag. Igår hade jag både Lea och Veijta med mig och jag måste bara säga att hundarna gick skitbra. Är speciellt stolt över Lea som verkligen gick som en dröm, både i med och motvind.
Hade bara med mig Veijta idag, och hon gick STORT. Ska väl inte klaga då hon nästan inte gick alls för ett år sen. Men hon hade kunnat hålla lite bättre kontakt.
Fågel finns det också, men än så länge är det svårt för hundarna att få vittring av dom då dom inte luktar så mycket när dom har kycklingar. Så några riktiga situationer har det inte blivit för Lea och Veijta iaf, men det blir nog senare.

I morgon kväll kommer min bästa, och jag längtar så otroligt mycket! <3


Godnatt!

 

2010-07-20 @ 23:10:47 Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


"US" träff och fjällträning

Har inte hänt så himla mycket sen jag skrev sist, har mest jobbat. Mådde skit igår. Kände mig febrig nästan hela dagen, och bara för det så var det skitmycket på jobbet så jag jobbade 2 timmar längre än jag brukar...

I morse vaknade jag faktiskt ganska utvilad, för en gång skull. Det blev frukost och sen bar det ut på fjället för lite träning. ÄNTLIGEN! Dom har fått dispens från staten, så vi får börja träna en månad tidigare än i Sverige.
Hade bara med mig Veijta ut, och hon gick strålande! Jag är så himla nöjd över att hon gick så bra. Det är sån stor skillnad sen förra sommaren, för då gick hon nästan inte alls.
I vårt parti var det bara Veijta som var i fågel. Hon kom dock fel i vind och stöckade först pappa ripa. Sen stod hon, fortfarande i medvind. Jag skickade på henne, och efter att ha nosat omkring lite så flög även mamma ripa och en liten kyckling iväg, och Veijta var helt lugn hela tiden. :) stolt!
Tråkigt nog så var det dom enda riporna vi såg idag...

I helgen är det "US" träff. Det började idag med lite duvträning på eftermiddagen, och fortsätter med mer träning i morgon och på söndag. Det blir duvträning, apportträning (både på land och i vattnet) och fjällträning för dom som har dresserade hundar.
Just nu är det ca 30 pers här på middag. Ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt det är lite jobbigt när det är så mycket folk överallt, tycker inte alltid det, men idag..
Ska kanske gå och försöka vara lite social i alla fall. :P Och snart blir det jordbær till dessert, det får jag ju verkligen inte missa. :)

Hadé!

D A G E N S   B I L D


Duva och väldigt fokuserad Pukka

2010-07-16 @ 21:25:51 Permalink Hundar Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny bild

Har fixat en ny profilbild.
Mamma, nu kan du inte skylla på att jag ser sur ut i alla fall! :P


Foto: Martine

2010-07-16 @ 20:11:02 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Idag regnar det på Hjerkinn

Regn och dimma är det här i dag, blir väl nån tur med hundarna snart. Men annars blir det nog en massa pyssel inomhus. Ska träna lite valpar tänkte jag. Började träna sitt och ligg med Frøya igår, riktigt bra gick det. Hon tycker det är jätterolig, så hon lär sig fort! :)
Ska väl även träna Lea och Veijta idag. Måste träna sitt med dom båda, Veijta sprang efter en ripa igår igen när vi var nere vid Hjerkinndammen - vilket är strängt förbjudet!


Frøya

2010-07-13 @ 10:37:20 Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Bilder bilder & bilder

Vet inte riktigt vad jag sa skriva, så ni får en massa bilder istället.
Kan ju iaf skriva lite kort att vi hade en väldigt trevlig eftermiddag/kväll i Oppdal i onsdags.
Köpte mig ett nytt fiskespö istället för nya kläder (fanns bara tråkiga kläder där den här gången).
Filmen var bra, men tyckte att slutet var lite tråkigt..








                               Helene

Martine


Såg en massa moskus igår när vi körde in mot Snøhetta :)




Jag avslutar med en bild på Brownie

2010-07-10 @ 13:58:38 Permalink Fotografering Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kinokveld :)

Om en stund ska jag åka till Oppdal med Martine och Helene. Det blir nog lite shopping, middag och sen ska vi på kino. :) Vi ska se Twilight eclipse. Det ska bli morsomt! :)
2010-07-07 @ 13:50:00 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Måndag

Idag har jag bestämt mig, på riktigt. Jag måste bli bättre på att äta nyttigt, lägga mig i tid och motionera mer. Orkar inte vara såhär trött längre som jag har varit hela vintern - och är fortfarande. Trodde det skulle bli bättre efter att förkylningen (som jag också har haft hela vintern) bröt ut, och jag blev sjuk. Men ikke... Jag har aldrig haft så svårt att kliva upp på mornarna som jag har nu. :(
Jag och Elin var i alla fall till Dombås idag och då passade jag på att köpa vitaminer på apoteket. Multi heter dom.
 Sikrer kroppens daglige inntak av viktige vitaminer og mineraler står det på burken, det står även att det är 11 vitaminer och 8 mineraler, så nu ska jag blir pigg!

Har varit och jobbat på Hjerkinn fjellstue ikväll, det gick riktigt bra. Men det var ganska lugnt också, och ett gäng sura svenskar var där också och klagade på maten... Tänk att det finns dom som alltid måste klaga på nåt. Själv tycker jag att maten var skitgod!
I morgon ska jag jobba på Hjerkinnhus kl 15.30-20.30, på onsdag ska jag jobba på Fjellstue 6.00-12.00 och på torsdag jobbar jag först på Fjellstue 6.00-12.00 och sen på Hjerkinnhus 15.30-20.30. Ska väl även försöka få in lite hundträning där emellan nånstans + en sväng till Oppdal med Martine og Helene nån dag i veckan. FULLT UPP HELA TIDEN! 


Bild från igår när jag städade i duvslaget. 5 tjejer som vääldigt gärna vill vara med. :)
Fr v: Lea (bara lite av huvudet), Whitney, Pukka Nøtt, Piri-Piri och Veijta

2010-07-06 @ 00:52:35 Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()


Dags för uppdatering

Det har gått några dagar sen jag skrev sist. Har tänkt skriva tidigare, men det har inte blivit av.
Tobias har varit här, han kom hit i onsdags och åkte hem idag. Jag saknar honom redan, men han kommer nog tillbaka om ett par veckor. :)
Jag har jobbat lite också, både på Hjerkinn Fjellstue och Hjerkinn Hus Hotell. Och här på kenneln såklart.
Hundträning blir det varje dag, mest på duvor, så ni får stå ut med att det blir en massa bilder från det. :P
Några bilder på den fina utsikten kan ni också få se. Jag bara älskar det här stället. Det är fjäll precis överallt här runt omkring. Ska bygga hytta här när jag blir stor!


Snøhetta



Finaste valpen!♥

Kurs i helgen, ett gäng med korthårig vorsteh var här och tränade på duvor.
Dom är väl ganska fina...
 
.. men inte lika snygga som irländarna. :P
"US" Jagr

2010-07-04 @ 18:14:53 Permalink Fotografering Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0